Drinken is beleven, juist bij alcoholvrij

Haar doel is het beter beschikbaar maken van de betere alcoholvrije dranken en haar missie is iedereen laten genieten van de beste alcoholvrije alternatieven. Mariëlle Timmermans heeft een passie voor alcoholvrije dranken en maakte er haar werk van. Met Amavine laat ze zien dat smaak en beleving voor een onvergetelijke avond zorgen, níet de alcohol.

‘Amavine is een boetiek, waar snuffelen, beleven, het vinden van pareltjes en persoonlijke aandacht centraal staan’

Zelf was ze nooit een groot innemer, maar er werd zo nu en dan heus wat gedronken. “Op vakantie kon ik genieten van een mooi opgemaakt glas. Toch dacht ik dan vaak wel: wat als deze lekkere gin-tonic nu eens alcoholvrij zou zijn?”, vertelt Mariëlle. Nadat ze een flink sportongeluk kreeg, en regelmatig met het been omhoog kwam te zitten, verdiepte Mariëlle zich in de wereld die alcoholvrij heet. Mariëlle: “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de relatie die we met alcohol hebben. Het hoort erbij in goede en in slechte tijden. Instagram en Facebook staan er vol mee. En als je niet meedoet, ben je vaak ‘ongezellig’. Toen ik in de lappenmand zat, ben ik gaan bestellen, proeven, contact gaan leggen met leveranciers, vragen gaan stellen en in de tussentijd vergrootte ik mijn kennis en ontwikkelde ik mijn eigen smaak.”

Een online boetiek

Amavine werd geboren. Geen webshop, maar een boetiek. “Een webshop klinkt zo afstandelijk. En past niet bij het gevoel dat ik mensen wil geven. Mijn passie gaat verder dan de beste smaken selecteren. Ik help mensen graag op weg in hun zoektocht naar het perfecte alcoholvrije alternatief. Daarom vind ik ‘boetiek’ beter passen bij Amavine. In een boetiek snuffel je rond, is winkelen een beleving, hoop je een pareltje te vinden en staat er iemand voor je klaar met advies. Als je rondkijkt op Amavine en je weet niet precies wat je zoekt, dan kun je gebruikmaken van het keuzemenu. Hierin geef je bijvoorbeeld aan bij wat voor soort gerechten je jouw alcoholvrije alternatief wilt drinken. Of het halal, biologisch of vegan mag zijn. En of het aantal calorieën een rol speelt. Twijfel je nog? Je kunt me altijd bellen, WhatsAppen of mailen. Ik help je graag verder op weg.”

Alcoholvrij is hip

De tijd dat alleen zwangeren en geheelonthouders geen alcohol drinken ligt achter ons. De afgelopen tien jaar is de groep bewuste (niet-)drinkers flink gegroeid. Mensen willen een leuke avond beleven zonder hiervoor de volgende dag de prijs voor te moeten betalen. “Alcoholvrij door het leven gaan, of deels alcoholvrij door het leven gaan, wordt steeds populairder. En ook de alcoholvrije producten worden steeds beter”, vertelt Mariëlle. “Zo zijn de de-alcoholisatietechnieken flink verbeterd, zijn er tegenwoordig speciale wijnoogsten ten voor alcoholvrije wijnen, en komen er steeds meer alcoholvrije drankcategorieën bij.”

Wat betreft dat laatste; naast alcoholvrije wijn en bier neemt de ontwikkeling van alcoholvrije sterke drank (spirits) ook een vlucht. Mariëlle: “Er zijn hele goede alcoholvrije gins alsook rums en whisky’s. Daarnaast maken we kennis met alternatieven die geen alcoholhoudende equivalent kennen. Zoals sparkling tea. Omdat er niet zoiets als thee met alcohol bestaat, kun je niet vergelijken. Iets wat veel mensen nog wel doen als ze het alcoholvrije alternatief voor wijn, bier of een spirit proeven. Op deze manier kan het zijn, dat je na een eerste proefpoging afhaakt ‘want het smaakt niet exact hetzelfde als je vertrouwde wijntje of biertje.’ En dat is jammer. Want tijdens je zoektocht naar een alternatief, moet je je smaak de kans geven om te herijken. En in plaats van te denken: ‘Lijkt dit enigszins op wijn of bier?’, stel je jezelf de vraag: ‘Zou ik morgen ook kunnen genieten van dit drankje?” Gun jezelf wat tijd en wie weet vind jij het alternatief waar je een heel leven lang plezier van gaat hebben.”

Nieuwsgierig naar het aanbod van Amavine en de expertise van Mariëlle? Neem eens een kijkje op amavine.nl. En maak gebruik van het keuzemenu aan de linkerzijde om uit te komen bij een smaakvol alternatief, dat het beste bij jouw voorkeuren past. Twijfel je over je keuze? Mariëlle staat voor je klaar.

 

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat