Dit kan nu wel met alcohol: schoonmaken

Deze 40 dagen heb je de alcohol afgezworen. Maar dat betekent niet dat je het helemaal uit je leven moet bannen. Er zijn namelijk een heleboel lifehacks met (pure) alcohol te bedenken. Wij hebben er een aantal voor je geselecteerd waar je veel plezier van kunt hebben, als de nood aan de man is.

Góeeeeedemorgen

Wil je een streeploos spiegeltje, spiegeltje aan de wand? Meng dan een half kopje alcohol met een half kopje water en een eetlepel azijn. Je zult zien: je eigen spiegelbeeld straalt je tegemoet. Ook de lifehack voor streeploze ramen.

Blink blink

Je wastafel, tegels, roetsvrijstalen oppervlakken oftewel al je sanitair wordt weer blinkend schoon, nadat je het met pure alcohol heb opgewreven.

Zien wie er belt en wat je typt

Je telefoonscherm en je toetsenbord zo nu en dan een schoonmaakbeurt geven, is geen overbodige luxe. Doe een klein beetje alcohol op een droge doek en veeg al je gadgets inclusief toetsenbord en muis schoon.

Vlekken in je nek van vlekken op de bank

We zitten en liggen niet alleen op de bank, we eten er ook graag op. Met alle gevolgen van dien. Geen nood. Alcohol is de oplossing. Breng het aan met een schone doek en veeg rustig over de vlek. Alcohol vervliegt en laat dus geen vlekken achter.

Vloerkleden en tapijten waar je van kunt eten

Ook wodka heeft het in zich om als wonderschoonmaakmiddel te fungeren.

Vlek in je tapijt of vloerkleed? Dep de vlek droog, giet een paar druppels wodka op de vlek, wrijf het er voorzichtig in met een doek of spons en laat dit even intrekken.

Voor meer handige tips: handigetips.nl.

 

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat