Daarom drinken mannen

Zojuist las je waarom vrouwen alcohol drinken. Een belangrijke reden voor vrouwen om te gaan drinken is het verwerken van negatieve emoties. Vandaag lees je welke drinkredenen mannen kunnen hebben.

Ook in dit artikel willen we vooropstellen dat iedereen anders is en dat het om een algemeen onderzoek gaat. Het kan zijn dat de informatie die je gaat lezen deels van toepassing is op jou of helemaal geen herkenning bij je oproept. Feit is wel dat er een verschil is in drinkredenen tussen mannen en vrouwen.

Drinken in het openbaar

Daar waar vrouwen de voorkeur geven aan stiekem en alleen drinken, voelen manen zich juist op hun gemak bij drinken in het openbaar. Mannen drinken vaker grote hoeveelheden en vaker in het openbaar met anderen. Mannen hebben vaker stoornissen als impulscontrole en een antisociale persoonlijkheid.

Belangrijkste drinkreden voor mannen

Mannen drinken vaker om zich een houding te geven; om stoer over te komen. Mannen gebruiken drank ook vaak als medicijn. Daarnaast kan het drinken van alcohol een manier zijn om met spanning en depressiviteit om te gaan. Dit kunnen bijvoorbeeld spanningen op het werk zijn, het hebben financiële problemen of een relatiecrisis.

Mannen met alcoholproblemen:

-Drinken vaker om zich een houding te geven; stoer en avontuurlijk.

-Drinken vaker uit frustratie en tegen spanning en depressiviteit.

-Gebruiken drank als medicijn.

-Hebben vaak een lage opleiding genoten.

Wat is jouw reden om alcohol te drinken?

Het kan best zijn dat je je niet herkent in bovenstaand geschetst profiel. Gelukkig maar! Toch doe je mee aan IkPas. Een slimme zet als je bewust wil kijken naar je eigen drinkgedrag. Het is dan ook de moeite waard om jezelf de vraag te stellen: ‘Waarom drink ik (soms meer dan anders) eigenlijk?’

 

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat