Bier is voor watjes

De polonaise lopen met een Fristi in je hand? Meelallen terwijl je aan een Rivella lurkt? Ja hoor dat kan! Er is zelfs een carnavalskraker over geschreven. Hieronder lees je meer over het ontstaan van deze nuchtere hit.

Door Lot van Os

BIER IS VOOR WATJES. Laten we daar eens een lied van maken…. “Je hebt van die mensen die het pas leuk kunnen hebben na een paar biertjes” Helaas behoor ik tot die mensen….

Ik weet niet wat het is, maar ik voel me toch snel ongemakkelijk in sociale situaties waar ik weinig mensen ken. Maar met een paar biertjes op is het toch vaak wel leuk….

Met mijn beste vriend Merijn hadden we al jaren de droom om een carnavalskraker te maken. Maar ja, waar ga je over schrijven? Het zoveelste lied waarin bier drinken heilig wordt verklaard? Merijn en ik hebben altijd veel lol, zoveel dat mensen vaak denken dat we dronken zijn, terwijl dat vrijwel nooit het geval is. Het kan dus ook anders…

Precies dit onderwerp zou ik wel eens lallend in de kroeg ten gehore willen brengen! Hossend met een biertje in de hand pleiten voor een alcoholvrij feestje. We doken samen de studio in, waar we ook de carnavalsheld Ferry van de Zaande tegenkwamen, die totaal niet inziet waarom je geen biertje zou hoeven te drinken om een leuke avond te hebben. Dé carnavalskraker van 2024 is toen geboren: ‘Bier is voor watjes!’

Zie je het voor je, dat heel de kroeg de polonaise doet met een Rivella in de hand, terwijl ‘Bier is voor watjes!’ wordt meegezongen? Alcohol wordt als normaal beschouwd en mensen worden raar aangekeken als ze niet drinken ook al zijn ze niet de bob…. dat mag anders toch?

En ik ben dus zelf soms een watje die bang is voor ongemakkelijke gesprekken of dat mensen me raar vinden dansen of zoiets…. maar tegenwoordig kom ik met een Fristi ook een heel eind.

Laat ons weten wat je van onze eerste carnavalshit vindt en stuur dit nummer (via YouTube of Spotify) vooral door naar iedereen die wel wat extra motivatie kan gebruiken tijdens Dry January! Ons doel is om 1 miljoen mensen te bereiken met deze boodschap, help je mee?

Speciale dank aan Dieuwertje voor het regeleen van de clip. Beeld en geluid Jeroen, F. en Ferry en alle anderen die mee hebben gewerkt aan dit project.

Bron: LinkedIn

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat