Alcohol en de vetverbranding

Niet drinken is het beste wanneer je de broek wat losser wilt krijgen. Want wel drinken betekent een langzame(re) vetverbranding.

Het afbreekproces van alcohol is van invloed op de vetverbranding. Dat zit zo: alcohol wordt door je lichaam omgezet in onder andere aceetaldehyde. Een giftige stof die bij een overschot je dna kan beschadigen en het herstel van dna kan belemmeren. Daarom wil je lichaam de aceetaldehyde zo snel mogelijk afbreken. Dit afbraakproces krijgt voorrang op andere processen, waaronder de vetverbranding. Het gevolg is dat energie sneller wordt opgeslagen in lichaamsvet, met name rondom de buik.

Snackje erbij?

En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt alcohol ervoor dat je zin krijgt in allerlei snacks. Dus wordt er geborreld met kaasplankje, feestgevierd met bittergarnituur en wordt de avond afgesloten met friet en shoarma. Van geen van deze opties blijf je in balans. De weegschaal zal eerder uitslaan naar een getal dat je liever niet tevoorschijn ziet komen.

Tips om het binnen de perken te houden voor straks ná je pauze

Geen alcohol drinken, is de meest logische optie. Maar als je dat toch wilt doen, houd dan rekening met het volgende.

-Drink tussendoor voldoende water of een ander niet-alcoholisch drankje.

-Vermijd zoete witte wijnen, likeuren, mixdrankjes en cocktails.

-Laat de bitterballen en kaasjes zoveel mogelijk aan je neus voorbijgaan. Eet liever wat rauwkost, Japanse mix of popcorn bij je drankje.

-Kies je drankje met zorg en geniet er bewust van. Je krijgt aanmerkelijk minder calorieën binnen als je van één glas goede wijn nipt.

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat