Alcohol als woonaccessoire

Wie dol is op woonprogramma’s herkent dit vast: barretjes vol mooie borrelglazen, een serieus goedgevulde wijnkast of beter nog: een (dubbele) wijnklimaatkast. Alcohol en interieur het lijkt een voldongen combinatie.

Of je nu over straat loopt (reclame), in de supermarkt komt, op een vrijdagmiddag de week afsluit met je collega’s of op een barbecue verschijnt: alcohol is overal. Ook bij veel mensen thuis staan de flessen opgesteld in het zicht met de glazen niet ver daarvan uit de buurt. En als je gevoelig bent voor styling en sfeer, dan zet je die flessen plus matching glazen het liefst op een mooi plateau of in een fraaie kast waar ze het beste tot hun recht komen.

En dan wordt alcohol ineens een styling-dingetje. Op zich niets mis mee. Gelukkig mag iedereen zelf weten hoe hij of zij, zijn of haar huis inricht. Maar als je er écht even bij stilstaat, is het toch wel een beetje gek. Alcohol valt onder de harddrugs. En dat stallen we dan in meer of mindere mate stylish verantwoord uit. Datzelfde zien we op tv niet gebeuren met GHB, XTC of cocaïne bijvoorbeeld. Zelfs niet met cannabis, dat toch onder de softdrugs valt.

Hoe staan de flessen er bij jou thuis bij? En groupe in een leuk nisje? In de voorraadkast of toch in de wijnkelder?

Deze tekst is geïnspireerd op de column van Eva Breda / flaire.nl.

Gerelateerd

Achtergrond

Tot hier en niet verder

Nederlanders staan open voor maatregelen die gezond eten en drinken stimuleren, maar het moet niet te dwingend worden. We willen wel moeite doen voor het verbeteren van onze gezondheid, maar…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat