Check deze websites over alcohol

Op onze website vind je talloze artikelen, tips en recepten waar je veel steun aan kunt hebben. Maar wij zijn niet de enige fijne website boordevol laagdrempelige en nuttige informatie rondom alcohol. We lichten er een paar voor je uit.

Alcoholinfo.nl

Voluit heeft Alcohol Info, Alcohol Infolijn. De Alcohol Infolijn maakt deel uit van het Trimbos Institute. Op de website alcoholinfo.nl vind je alles over het onderwerp alcohol. Op de pagina ‘feiten’ lees je meer over onder andere risico’s, lichamelijke en geestelijke gezondheid en cijfers. Daarnaast vind je er informatie over ‘stoppen of minderen’ met alcohol en kun je er verschillende zelftesten to do.

Allesoverdrinken.nl

Alles over drinken is initiatief van Verslavingskunde Nederland. Op de website van Alles over drinken vind je artikelen, tips en ook korte video’s van mensen die hun persoonlijke verhaal delen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze video, waarin Marike, Willem, Milly, Lena en Nathaly vertellen over hoe zij omgaan met een vakantie met vrienden, carnaval, uit eten of een verjaardag als je geen alcohol drinkt. Verder is de website opgedeeld in verschillende duidelijke thema’s, zoals ‘Vijftig plus’, ‘Afvallen en fit worden' and 'Een drinker in je omgeving’.

npokennis.nl

NPO Kennis is hét kennisplatform voor iedereen die wil weten hoe het zit. Deze website geeft antwoorden op vragen die bij je opkomen over actuele kwesties. Of zaken die aansluiten op je persoonlijke leven. Van ‘Hoe wordt een vaccin getest?’ tot ‘Is suiker verslavend?’ Van ‘Wat is een complottheorie?’ tot ‘Waarom worden we verliefd?’ En van ‘Waarom is vliegen zo goedkoop?’ tot ‘Wat zijn de gevolgen van alcohol drinken?’ Ook worden er nog andere vragen beantwoord die te maken hebben met het thema alcohol. Denk aan: ‘Hoe ontstaat een kater?’, ‘Sinds wanneer zitten we op het terras?' and 'Waarom wordt de een sneller dronken dan de ander?'

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat