De leukste podcasts

5 maart 2021 / Actueel / Tips

Trek je wandelschoenen aan of pak de zwabber erbij. Zet dan je oren open en genieten maar! De podcast is niet meer weg te denken uit het medialandschap. Wij vonden een leuke top 5 die jou uren aan luisterplezier bezorgt.

  1. Brand in het landhuis

Je bezit zo’n 700 hectare land, 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen. Voor de meesten een droom, voor grootgrondbezitter Ewald Marggraff de werkelijkheid. Maar dan komt de excentrieke Brabander op 7 december 2003 om bij een brand in zijn landhuis in Vught. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld. Als er eind 2018, vijftien jaar na de brand, nog steeds nieuwe verhalen opduiken, besluit podcastmaker en acteur Simon Heijmans een zoektocht te ondernemen. Wat is feit en wat is fictie?

Luister Brand in het landhuis

  1. Daders

Wat bezielt iemand om een ander van het leven te beroven? Hoe veranderd ben je na 18 jaar gevangenisstraf? En hoe is het om het kopstuk van een drugsmaffia te zijn geweest? Cas de Jong (EenVandaag) spreekt in de serie Daders met beruchte moordenaars, ex-TBS’ers en andere criminelen. Wie de mens achter deze daders?

Luister Daders

  1. Echt Gebeurd

Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over iets wat ze zelf hebben meegemaakt. Bij sommige verhalen val je van de ene verbazing in de andere. Het beste zijn de verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Van een vrouw die moest vluchten uit Iran tot een jongen die tegen zijn wil in hoog op de lijst van een politieke partij terecht kwam. Ook leest er maandelijks iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.

Luister Echt Gebeurd

  1. Boeken FM

Heb je Netflix inmiddels helemaal uitgekeken? Dan ben je misschien toe aan een paar mooie boeken. Vind je het lastig om het juiste exemplaar te kiezen? Dan komt deze podcast als geroepen. Recensent Joost de Vries, dichter en recensent Ellen Deckwitz en boekhandelaar Bob Kappen bespreken in de podcast Boeken FM boeken die de moeite waard zijn. Om de beurt nemen ze een boek onder handen en vellen ze hun oordeel. Maar niet voordat je hun ongezouten meningen en voorleespassages hebt gehoord.

Luister Boeken FM

  1. 30 Minuten Rauw

Gaf Marco Kroon die agent echt een kopstoot? Is Glennis Grace een goede zangeres, maar een ‘lastig wijf’? En is RUMAG nu wel van het betere jatwerk of niet? Deze en nog veel meer pittige vragen komen voorbij in de podcast van ‘Rauw’ van radiopresentator Ruud de Wild. Hij spreekt met tout bekend Nederland over kwesties die bijna niemand durft te roeren. Daarnaast maakte hij de indrukwekkende serie ‘Rouw’ waarin hij spreekt met bekende mensen die iemand verloren aan kanker.

Luister Rauw

Bron: mobiel.nl

Gerelateerd

12 maart 2021 / Tips

Boeken om in te verdwijnen

Wel of geen lockdown, een goed boek laat je de wereld om je heen even doen vergeten. Voordat je het weet ben je een aantal hoofdstukken en uren verder. Wist…
Lees meer
27 februari 2021 / Tips

Avondvullende tips van deelnemers

Het is wel duidelijk dat IkPas-deelnemers niet per se op de bank zitten en tv-kijken wanneer er een vrije avond op het programma staat. Laat je inspireren door deze tips.…
Lees meer
27 februari 2021 / Tips

Yvonnes avondvullende tips

-Lees het boek van Joël Goudsmit, ‘Reboot je gezondheid in 24 uur’ (utopie, maar bedoeld wordt diverse handvatten te integreren binnen je dagelijkse ritme). -Bekijk/beluister podcasts. -Kijk naar inspirerende documentaires,…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat