Drie weken verder: wat gebeurt er met je?

Je kunt maar liefst drie weken wegstrepen van je droge reis. Hoogste tijd om de balans op te maken. Hoe voel je je lichamelijk? Wat doet dit met je mentaal? In deze update lees je meer over afvallen in gewicht en aankomen in kennis.

Get in shape

Omdat het gemiddelde biertje ruim honderd calorieën telt en een groot glas wijn ongeveer hetzelfde, is het niet moeilijk om te raden waarom je tailleband na een paar weken misschien losser gaat zitten.

Misschien ben jij een van de gelukkigen die afvalt nu je de drank even laat voor wat hij is. Zeker wanneer je tijdens je pauzeperiode ook meer gaat bewegen. Want bewegen tijdens je droge reis werpt sneller haar vruchten af dan wanneer je gewoon je biertjes en wijntjes blijft drinken de avond voor of na het sporten.

Kilo’s eraf? Eraan dus!

Het geval wil ook wel eens dat je niet zozeer aan gewicht verliest, maar dat je juist aankomt. Zou dit wellicht aan je eetpatroon kunnen liggen? Het is namelijk geen geheim dat je nadat je bent gestopt met het drinken van alcohol, erg veel zin kunt hebben in zoete of vette snacks. Maak je geen zorgen, dat is normaal. Want eten kan ook een kortstondig gelukkig gevoel teweegbrengen. Maar als je niet happy bent met je nieuwe snackende ik, lees dan het artikel over cravings.

Hallo olifantengeheugen

Is jouw geheugen ook on fire? Door te stoppen met drinken krijgt met name je kortetermijngeheugen een flinke boost. Het kan zijn dat je informatie langer kunt onthouden, dat je minder vergeetachtig bent of dat je je beter kunt focussen. Slim bezig!

Waar zijn mijn voordelen?

Sommige mensen zullen deze voordelen op verschillende momenten ervaren, of helemaal niet. Dit kan te maken hebben met hoeveel je eerder hebt gedronken, andere levensstijlveranderingen (als je je slaapmutsje inruilt voor een espresso, heb je waarschijnlijk geen betere slaap) of dit heeft alles te maken met de eigenaardigheden van je specifieke lichaam. Dat betekent niet dat je pauzeperiode jou geen goed doet, en het betekent ook niet dat je je op de langere termijn niet beter zult voelen – dus geef niet op als je deze effecten niet precies ervaart zoals hierboven beschreven. En let vooral ook op de voordelen die nu niet zijn genoemd, maar die jij wel degelijk ervaart!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat