Twee weken verder: wat gebeurt er met je?

Zomaar ineens, of niet natuurlijk, zijn de eerste twee weken verstreken. Een week waarin je misschien wel hele nieuwe voordelen hebt ontdekt of tot bepaalde inzichten bent gekomen. Eén ding is zeker: in je lichaam gebeurde er weer een hele hoop.

Deze week staat in het teken van ‘energie’. Een groot deel van de passers zal meer energie hebben en helderder denken. Sommigen beschrijven het alsof ‘de mist optrekt’. Of misschien ben jij een van de gelukkigen die nu makkelijker opstaat en minder vatbaar is voor stemmingswisselingen.

Extra fris in het weekend

Ook heb je je tweede nuchtere weekend achter de rug. Benieuwd hoe dat is bevallen! Als je namelijk een weekenddrinker bent, verrast het frisse opstaan je misschien extra. Tip voor het volgende weekend: bedenk voordat het weekend begint wat je gaat drinken als alternatief. Verwen jezelf met een extra lekker frisje, een mooie mix of een speciale thee?

Extra water

Het kan zijn dat je extra veel zin hebt in water. Nu je bijna twee weken geen alcohol meer hebt gedronken, merk je misschien dat je dorst hebt. Zorg dat je je lichaam goed hydrateert. Een fijne bijkomstigheid van al dit water drinken, is het effect ervan op je huid. Door het stoppen met drinken alcohol ging je huid al meer stralen en door het drinken van meer water krijgt de huid een bonusbeurt. Dubbele winst dus!

Work it!

Als je altijd al een sporter bent geweest, dan zul je merken dat je lekkerder traint. Daarnaast werkt alcohol als een spierverslapper, dus regelmatig drinken kan de spierontwikkeling verminderen. Nu je in je pauzeperiode zit, werpt al dat harde werk in de sportschool echt haar vruchten af. Ben je helemaal niet zo’n sporter? Er is geen beter moment om te beginnen dan tijdens je droge reis.

Waar zijn mijn voordelen?

Sommige mensen zullen deze voordelen op verschillende momenten ervaren, of helemaal niet. Dit kan te maken hebben met hoeveel je eerder hebt gedronken, andere levensstijlveranderingen (als je je slaapmutsje inruilt voor een espresso, heb je waarschijnlijk geen betere slaap) of dit heeft alles te maken met de eigenaardigheden van je specifieke lichaam. Dat betekent niet dat je pauzeperiode jou geen goed doet, en het betekent ook niet dat je je op de langere termijn niet beter zult voelen – dus geef niet op als je deze effecten niet precies ervaart zoals hierboven beschreven. En let vooral ook op de voordelen die nu niet zijn genoemd, maar die jij wel degelijk ervaart!

We gaan nog drie blogs publiceren over wat je lichaam na drie, vier en vijf weken alcoholvrij doet, dus blijf zitten! Tip: houd een nuchter dagboek bij, zodat je kunt volgen hoe je je voelt en erop terug kunt kijken wanneer de 40 dagen voorbij zijn.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat