Verwen jezelf extra met verwenwater

30 december 2019 / Actueel / Recept

Ingrediënten voor 1 karaf.

  • Vervenne/mint 2 takjes
  • Komkommer 3 lamellen
  • Frambozen 8 stuks
  • Lychees 3 stuks
  • 1 liter kraanwater

Bereiding:

•Was de vervenne of mint, pluk van 1 takje de blaadjes en bewaar het kale takje.
•Rol de losse blaadjes samen op tot een bundel, voorzichtig pletten met de achterkant 
van een mes en prik er daarna de steel van het kale takje doorheen. 
•Was de komkommer en haal met een dunschiller of kaasschaaf 3 mooie lange lamellen van de komkommer.
•Pel de lychees, snijd voorzichtig rond tot op de pit zodat je 2 helften vruchtvlees hebt, 
gebruik alleen het vruchtvlees. 
•Was de frambozen.
•Vul de karaf met de komkommerlamellen, lychee-vruchtvlees, opgerolde vervenne of mint, 
frambozen en als laatste het takje mint. 

• Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater

Tip: Vervenne is niet altijd verkrijgbaar, maar wel erg lekker. Mint is ook prima, maar geeft een iets minder frisje dan vervenne. Verse frambozen kunnen soms prijzig zijn. Er zijn ook losse ingevroren frambozen te koop, zowel in de supermarkt als bij de groothandel.

Een heerlijk recept van Brabant Water.

Gerelateerd

26 januari 2023 / Recept

Recept voor madeleines met een bite

Mmmmm…madeleines. Je weet wel die boterige cakejes met hun schelpachtige vorm met ribbeltjes. In dit geval krijgen de madeleines net dat beetje extra smaak door er wat GIMBER aan toe…
Lees meer
21 januari 2023 / Recept

Tips van IkPas-deelnemers

Pauzeren betekent, naast geen alcohol drinken, op ontdekking gaan. Je smakelijke grenzen verleggen. Waar de een zweert bij gemberthee, kun je de ander wakker maken voor een verse jus met…
Lees meer
12 januari 2023 / Recept

Even iets anders met GIMBER

Wist je dat gember heel wat gunstige effecten kan hebben op je lichaam? Dit heeft alles te maken met de actieve bestanddelen die deze tropische wortel bevat. Zo krijgen onder…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat