Tips van IkPas-deelnemers

Pauzeren betekent, naast geen alcohol drinken, op ontdekking gaan. Je smakelijke grenzen verleggen. Waar de een zweert bij gemberthee, kun je de ander wakker maken voor een verse jus met vanille-ijs. Laat je inspireren door deze tips voor alternatieven van IkPas-deelnemers.

Iris

1/3 appelsap
2/3 sparood
Beetje citroensap of schijfje citroen
Takje munt

Verder zijn de siropen van Soof te gek met Spa Rood. 0 procent aan suikers en toevoegingen.

Tina

Flesje Crodino, blokje ijs, scheutje jus (liefst vers geperst) en aanlengen met Spa Rood. Schijfje sinaasappel en je hebt een heerlijke longdrink.

Roeland

Verse sinaasappelsap met vanille-ijs.

Gemma

Half flesje Crodino aangelengd met Spa Rood.

Theo

De Gimber Pina Colada! Gimber brut, ananassap, kokosmelk, vers limoensap, rietsuiker siroop, topje van de munt en ijs. Heerlijk!

Brigitte

Mijn favoriete drankje zijn Gimber en Crodino.
Crodino Mocktail
1 flesje Crodino
Tonic
Mandarijnensap
Veel ijsklontjes
Jan
Ik drink radler 0.0  en bevalt uitstekend als alternatief.
Bea
Als alternatief drink ik Batu, gefermenteerde thee. Heerlijk verfrissend. Het zit in een mooi flesje en je hebt het gevoel dat je echt iets speciaals drinkt. Ik drink het alleen in het weekend. En een 0.0 biertje doet het ook altijd goed. Ik ben een wijndrinker, maar 0.0 wijn vind ik niet lekker.
Ria
Ik drink tegenwoordig vaak Crodino met bruisend water (Spa Rood, maar dan van de sodastream). Uiteraard schenk ik het in een wijnglas. Daardoor lijkt alle drank feestelijker, ook gewoon bruisend water.
Els
Dit jaar heb ik een prima alternatief gevonden. Ik woon in Spanje en daar wordt best wel veel wijn gedronken en om met een glaasje water te proosten is ‘not done’. Nu heb ik de ‘mosto’ gevonden, dat is gewoon alcoholvrije wijn. Maar wordt geserveerd met een schijfje sinaasappel en in wijnglas. In elke supermarkt te koop. Voor mijn gevoel doe ik nu gewoon mee met de echte wijndrinkers en het smaakt ook nog lekker. Ik mis de echte wijn helemaal niet.

Karin

Als alternatief drink ik 0% tonic met een beetje Blends-siroop Limoen & Munt (met de andere smaken kan ook).
Of ik maak gemberwater: stukjes gember met schil in een fles licht bruisend water. Ik drink geen alcoholvrije wijn of iets dergelijks, omdat ik vind dat ik mezelf daarmee voor de gek houd.

Harm

Ik geniet van alcoholvrij biertje van Affligem en Heineken. Verder is de alcoholvrije Hugo fresh witte- en rosé wijn een absolute aanrader. Heerlijk licht mousserend en met een frisse smaak.

Rob

We hebben veel uitgeprobeerd en de meeste alcoholvrije wijn is eigenlijk niet te drinken. Wij kwamen uiteindelijk uit bij de alcoholvrije wijn van ‘Carl Jung’ met name de witte Riesling, de Chardonnay en de ‘Mousseux’ bubbels. Als alternatief voor rood: Cabernet Sauvignon en Merlot. Ook de witte wijnen van ‘Kolonne Null’ zijn niet te versmaden! Misschien blijven we hierbij en drinken we bij hoge uitzondering nog alcohol.

Jacqueline

Wat ik nu ontzettend lekker vind, is een half glas bitter lemon aangevuld met jus d’orange. Net of je een cocktail drinkt.
Piet
Het drankje dat ik in de avond vaak drink, is Tomatientje met een beetje zout en peper of een beetje tabasco. Dit maakt het
lekker pittig. Het haalt de trek weg en is voedzaam. Laat het smaken.
Je leest het: de een kiest bewust voor een alternatief dat niets met 0.0 te maken heeft, terwijl de ander dit juist erg kan waarderen tijdens zijn of haar pauze. Bij IkPas zijn we van mening dat je beter geen 0.0 kunt drinken in verband met de sterke gelijkenis met alcoholhoudende dranken. Maar gelukkig ben je vrij om te kiezen voor datgene wat je wil en prettig vind. Wil je meer lezen over ons standpunt wat betreft 0.0? Lees dan dit artikel.

Gerelateerd

Recept

Even iets anders met GIMBER

Wist je dat gember heel wat gunstige effecten kan hebben op je lichaam? Dit heeft alles te maken met de actieve bestanddelen die deze tropische wortel bevat. Zo krijgen onder…
Lees meer
Recept

Even iets anders met GIMBER

Ken je GIMBER al? Dit drankje komt uit België en vindt ondertussen zijn weg naar het buitenland, waaronder Nederland. GIMBER is een biologisch drankje met hoogkwalitatieve gember, citroen en kruiden…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat