Homemade risotto van Anna Robin

Benodigdheden

– Risotto rijst, 50g per persoon, 100 voor dit recept.
– Groenten naar keuze. Meestal gebruik ik een ui, een champignon en tomatenblokjes uit blik. Maar deze keer gebruikte ik een             Italiaans groentepakket van de Albert Hein (400g) en 5 eetlepels basilicum tomatensaus.
– Balsamico azijn, scheutje of 3.
– Zonnebloem olie, eventueel aangevuld met een blokje (vegan) boter.
– Bospaddenstoel bouillonblokje.
– Oregano, knoflookpoeder, zout en peper naar smaak.
– (vegan) Geraspte kaas
– Water
– Hapjespan

Bereiding

1. Vul de hapjespan met een bodempje olie, verhit dat even op middelhoog vuur en doe daar de groeten in en laat minstens 10 minuten bakken terwijl je regelmatig omschept. Als je uien en champignons gebruikt, laat je die eerst glazig worden voor je de (in blokjes gesneden) champignons en vervolgens tomatenblokjes erbij doet.
2. Roer daar de rijst doorheen. Laat een minuut kennismaken met de groenten. Doe dan de balsamico azijn daarbij. Laat ook dat vriendjes met elkaar worden. Leg het bouillonblokje daarbij en giet er kokend water overheen.
3. Blijf in delen water toevoegen tot de rijst zacht genoeg is. Als dat zo is, laat je overtollig water verdampen en voeg je de kruiden in aangegeven volgorde naar smaak toe.
4. Schep op en serveer met zeker twee eetlepels (vegan) kaas toe. Eet smakkelijk!

Gerelateerd

Recept

Tips van IkPas-deelnemers

Pauzeren betekent, naast geen alcohol drinken, op ontdekking gaan. Je smakelijke grenzen verleggen. Waar de een zweert bij gemberthee, kun je de ander wakker maken voor een verse jus met…
Lees meer
Recept

Even iets anders met GIMBER

Wist je dat gember heel wat gunstige effecten kan hebben op je lichaam? Dit heeft alles te maken met de actieve bestanddelen die deze tropische wortel bevat. Zo krijgen onder…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat