Pittige bubbels voor in het weekend

Het is weekend en je hebt zin in iets lekkers. De pauze weerhoudt je om echte bubbels te drinken, dus zoek je een alternatief. Wij hebben er één gevonden. Proost. Opdat we allemaal goed voor onszelf en de ander blijven zorgen.

Ingrediënten

2 grapefruits onbespoten
2 sinaasappels onbespoten
2 citroenen onbespoten
1 takje rozemarijn
1 kaneelstokje
1 el roze peperkorrels
1 fles bruisend water

Bereidingswijze

-Schil van een van de grapefruits, een van de sinaasappels en een van de citroenen een stukje schil af en doe dit in een fles.

-Halveer alle citrusvruchten en pers ze uit.

-Schenk het sap door een zeef en schenk het in de fles.

-Voeg het kaneelstokje, de rozemarijn en roze peperkorrels toe en bewaar tot serveren in de koelkast. Hoe langer je het laat staan des te meer de smaken intrekken.

-Voor serveren schenk je een beetje van het citrusmengsel in een glas, top het met bruisend water en serveer meteen!

Dit recept voor pittige bubbels komt van foodfotograaf en receptontwikkelaar Simone van den Berg. Kijk voor meer informatie op: www.simoneskitchen.nl.

Gerelateerd

Recept

Tips van IkPas-deelnemers

Pauzeren betekent, naast geen alcohol drinken, op ontdekking gaan. Je smakelijke grenzen verleggen. Waar de een zweert bij gemberthee, kun je de ander wakker maken voor een verse jus met…
Lees meer
Recept

Even iets anders met GIMBER

Wist je dat gember heel wat gunstige effecten kan hebben op je lichaam? Dit heeft alles te maken met de actieve bestanddelen die deze tropische wortel bevat. Zo krijgen onder…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat