Slaapkamergeluk

Niet alle gewoontepatronen rondom alcohol zijn even voor de hand liggend. Natuurlijk weten we dat IkPas ingrijpt op veel sociale gelegenheden als gaan stappen met vrienden of een etentje. Soms gaat het wat verder dan dat. Ook de meest intieme ‘sociale’ momenten kunnen door IkPas worden aangeraakt. Alcohol maakt je wat losser en minder geremd, wat niet alleen het gesprek op een feestje vergemakkelijkt, maar ook maakt dat je makkelijker seksueel opgewonden kunt raken. Zo kan het zijn dat seks en alcohol binnen de relatie aan elkaar gekoppeld raken.
Wanneer dit een vast patroon wordt, is het lastig om dat zomaar ineens te veranderen. Uiteraard kan het wel. Lukt het jou of je partner niet om zonder alcohol seksueel opgewonden te raken, zul je dit met elkaar moeten bespreken. Dit soort gesprekken zijn niet de meest makkelijke om te voeren, maar je hebt met IkPas wel een mooie aanleiding om het gesprek hierover te openen.
Zorg dat jullie samen op een ontspannen ogenblik op de bank of misschien wel na de maaltijd een gesprek hebben over IkPas. Je zou kunnen beginnen met te vragen wat hij of zij zelf merkt van het feit dat jullie niet meer drinken. Als je partner er niet over begint kun je zelf vertellen, wat jouw ervaring is. Bespreek op welke manier je elkaar kunt helpen om in de stemming te komen en ook zonder alcohol samen intiem kunt zijn.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat