Jaarwisseling met of zonder champagne?

Wie per 1 januari stopt met roken, steekt meestal op 31 december om 23.55 uur de laatste sigaret op. Nog één keer genieten, de peuk om 24.00 uur uitdrukken en zo het moment van een nieuwe start markeren. Het stoppen met het drinken van alcohol (al dan niet tijdelijk) blijkt lastiger te markeren. Een van de meest gestelde vragen is of je het nieuwe jaar om klokslag 00.00 uur nog mag beginnen met een glas champagne. Er zijn mensen die uit ‘angst’ dat dat niet mag en de uitdaging dus gelijk mislukt is, niet eens beginnen aan de 30 dagen zonder alcohol.
Nou, bij IkPas zijn we niet te kinderachtig. Het belangrijkste doel van IkPas is je alcoholgebruik op pauze te zetten, je bewust worden van het aantal glazen kostelijk nat dat je achterover slaat, minder alcohol te gaan drinken en te beseffen wat al dan niet drinken met je doet. Dat kan ook vanaf het moment dat je op 1 januari uit je bed komt en het nieuwe jaar voor jou begint. Als je echt niet zonder wilt of kunt, drink dan dat glas champagne als de klok heeft geslagen. Maar wie weet, besluit je ter plekke dat het mooi genoeg is zonder. Dat je de 30 dagen optimaal benut. Of haal je van tevoren een alcoholvrije variant in huis. Aan jou de keus.
Tip: Film je laatste drankje, wanneer dat ook is. Voor de VPRO-documentaire ROES wordt van gefilmde ‘laatste drankjes’ een compilatie gemaakt. Wil je daarin voorkomen? Stuur dan jouw filmpje van maximaal 30 seconden naar info@defamilie.net. Uitgebreide informatie in onze post van 30 december.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat