Ja, maar ik ben jarig…

“Ik doe niet mee met IkPas, want ik ben in januari jarig. En mijn zus ook.” Tsja, zo is er altijd een excuus om gewoon door te blijven drinken. In januari zijn er ook nieuwjaarsborrels, in februari vier je valentijnsdag en in maart ga je op wintersport en daar hoort warme chocolademelk met een flinke scheut rum bij. Op koningsdag in april is het traditie om oranjebitter te drinken en in mei is je vriend jarig. In juni heb je een tennistoernooi en van 20 juli tot 10 augustus maak je een rondreis door Schotland en daar is een whiskyproeverij inbegrepen. In september gaat je beste vriend trouwen en in oktober zijn je ouders 60 jaar getrouwd. Dan heb je het weekend met je jaarclub in november en ja, feestmaand december… dat wordt ook niks.
Zo heb je iedere maand van het jaar een smoes om niet te hoeven minderen. Want alcohol hoort erbij. Maar is dat echt zo? Is een feest niet compleet zonder wijn, bier, een cocktail, likeurtje of andere sterke drank? Er zijn genoeg alternatieven. Je bent niet veroordeeld tot water, al dan niet plat. IkPas geeft je lekkere recepten voor feestdrankjes. Zo kom je ook de party’s door. Laat die verjaardag of welk feest dan ook geen excuus zijn om je alcoholgebruik niet op pauze te zetten. Ga ervoor.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat