Ik merk dat de afwezigheid van alchohol ons rust geeft

Het is zaterdagmiddag, en ik zit net binnen op de bank. De haard heb ik lekker opgestookt, de gure wind van de Russische Beer (ik hoop nu écht de laatste!!) en wat vage sneeuw gieren om het huis. Wederhelft en mijn zwager trotseren de kou en zijn stoer aan de gang met hout zagen en een kippenren in de tuin maken.

Vanmorgen zijn Wederhelft en ik op jacht geweest. Traditiegetrouw drinkt men daar vaak achteraf een borrel, met een stukje worst en/of kaas. Wij dronken thee. Met een stukje worst en wat kaas. Het gezelschap was goed, het vuur in de vuurschaal was flink aan het roken, en iedereen probeerde zich weer op te warmen na een paar uur flinke kou. En het was goed zo. Ik kijk Wederhelft een keer aan, en zie alleen maar een tevreden blik. Natuurlijk had een borrel op zo`n typisch moment goed gesmaakt, maar het was nu ook gewoon goed. De sfeer en idyllische locatie waar we waren, deed meer dan die ene borrel.

Ik merk dat de afwezigheid van alcohol ons rust geeft. Wij hadden allebei (of vooral ik) de neiging om er een beetje een thema van te maken. ‘laten we niet teveel drinken he!’, ‘huh, is de fles nú al leeg’… en dat is nu niet meer. Natuurlijk zijn er nog voldoende momenten (geweest) waarop een wijntje of een borrel goed had gesmaakt en we er even bij stil staan, wanneer we ons glas spa rood en Fanta inschenken. Zeker met etentjes, een bruiloft, verjaardagen, jachtdagen, stressdag op het werk of om iets anders… en toch zijn we nu ook tevreden en hebben we het eigenlijk amper over het missen van alcohol. Ik merk dat er nu juist minder spanning lijkt te zijn, dat we nu juist meer over bepaalde zaken praten in plaats van simpelweg een glas wijn te pakken. Tot nu toe bevalt het dus prima!

Mieke Koeter is verloofd, heeft 2 kinderen van 4 en 6. Ze werkt parttime als ‘medewerker commercieel binnendienst’ bij een bedrijf dat onder andere borstkolven en medische apparatuur maakt. Ze woont in Noord-Brabant, hobby`s zijn paardrijden (2 paarden aan huis gestald), jachthondentraining, en het buiten-zijn over het algemeen. En vanaf vandaag blogt ze over haar deelname aan IkPas 2018!

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat