‘Ik had echt verwacht dat dat eerste biertje zó lekker zou zijn’

Yes, het zit erop! We hebben het gedaan. Het vasten is achter de rug.
En dat moest natuurlijk gevierd worden met een biertje! Naar dat biertje heb ik wekenlang uitgekeken. Ervan gebaald, ernaar verlangt. Teruggedacht aan de keren dat ik er zó van genoten heb. En toen was het moment eindelijk daar!

En toen bleek dat biertje zo ontzettend verheerlijkt te zijn.

Ja, echt. De eerste 3 slokken smaakten goed. Maar daarna werd het minder. Maar goed, toch opgedronken natuurlijk. Misschien lag het aan het biertje? Iets anders dan. Ik drink graag bokbier, dus een Brand Lentebock dan maar. Die smaakte niet alleen niét, die was gewoon ronduit vies. Die heb ik dus maar laten staan.

Oké, bier was tot dusver geen succes. Wijn dan? Ik drink het liefste rosé, dus dat was een logische keuze. Helaas, dat smaakte ook nergens naar. Terug in de fles met dat glas. Chardonnay dan? Ja, dat gaat wel. Maar that’s it. Dus na 1 biertje, 1 slok Lentebock, 1 slok rosé en 1 glas chardonnay ben ik maar weer over gegaan op spa rood.

De volgende dag had ik zowaar een kater. En niet in de zin van hoofdpijn, maar ik voelde wel echt dat ik gedronken had. Een beetje brak, lijf van slag… Na een inactieve dag, wat extra eten en rust is dat ook wel weer voorbij gegaan. Maar dat was het echt niet waard.

Huidige status

We zijn inmiddels bijna een week verder. In de tussentijd heb ik een fles van mijn favoriete rosé open getrokken en daar een heel bescheiden glaasje van gedronken. Dat was wel lekker. En genoeg.

Ik ben best wel verbaasd met dit resultaat. Ik had echt verwacht dat dat eerste biertje zó lekker zou zijn! En ik ben heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Zou mijn voorkeur voor bier nog terugkomen? Ik geloof wel dat ik voorlopig minder drink dan voorheen. Ik kan me echt niet voorstellen hoe ik me nu voel na een avond stevig doordrinken. En daar heb ik ook 0 behoefte aan, om eerlijk te zijn. Ik ben wel erg blij dat de challenge erop zit. En dat ik zélf weer mag bepalen of ik een glaasje inschenk of niet.

Voor de deelnemers van de 30-dagen challenge: Cheers alvast! Ik ben heel benieuwd hoe jullie eerste zal smaken!

Laura Brands (27) woont in ‘Bourgondisch Brabant’ en werkt als Commercieel Bidmanager. Ze sport graag, traint momenteel voor een 1/4 triathlon. Ze volgt daarom hardloop- en zwemtrainingen, bokst en volgt sporadisch een bootcamp les. Probeert zo nu en dan een boek te lezen, maar lig vaker op de bank om een serie of film te kijken. Voor IkPas schreef ze over haar eerste deelname aan de actie.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat