Gun je lever rust

Je lever is een belangrijk orgaan dat niet alleen noodzakelijke voedingsstoffen uit je bloed opneemt, maar ook giftige stoffen onschadelijk maakt. Langdurig overmatig alcoholgebruik kan levercellen beschadigen. In een alcoholloze maand, kan een lever zich herstellen, zo toonde onderzoeken van Radboudumc in Nijmegen aan. Na een maand zonder alcohol dalen bovendien de cholesterolwaarden, neemt buikvet af en de bloedwaardes die wijzen op prikkeling van de lever en verval van levercellen dalen. Ook matige drinkers die een maand pauze nemen hebben dit voordeel. Helaas verdwijnt dit gezondheidseffect als je weer gaat drinken. Ook als je tussendoor drinkt dus.
Als je IkPas 30 dagen aaneengesloten volhoudt, gun je je lever rust en kan de lever zich herstellen. Een extra reden om tijdens de 30 dagen geen uitzondering te maken.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat