Geluksmomentje

Veel mensen hebben de neiging nu ze niet meer drinken, terug te vallen op meer suiker en vet. Als je een glas alcohol zou drinken, heb je een goed gevoel, je voelt je lekker. Dat komt omdat er dopamine vrijkomt en dat zorgt voor een geluksmomentje. Nu je niet meer drinkt kan het zijn dat je slechtere alternatieven neemt om ook dat geluksmomentje te creëren.

Het is moeilijk, maar wat je eigenlijk het beste kunt doen, is uitzoeken wat jou (naast alcohol, vet of suiker) ook een geluksmoment geeft. Kijk je graag films? Kies een mooie film uit en bewaar hem voor een ‘moeilijk’ moment. Heb je een verzameling? Werk die dan bij op een ‘moeilijk’ moment. Ben je gek op yoghurt met vers fruit? Bewaar die tot een ‘moeilijk moment. Laat je niet verleiden tot ongezonde vervangers maar denk bewust na over wat voor jou iets zou kunnen zijn dat je blij maakt.

Wat ook belangrijk is: sta bewust stil bij het gemis van een geluksmoment. Je mag het moeilijk vinden en je mag er last van hebben. Het hoeft niet altijd opgevuld te worden.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat