Blogger aan het woord

Vandaag is het dag 39, de voorlaatste dag van 40 dagen geen druppel! Ik heb de afgelopen 38 dagen met veel plezier ook  meegelezen op het forum en de dagelijkse nieuwsbrieven. Het valt mij daarin op hoeveel mensen bij IkPas al sinds januari hun alcoholgebruik op 0 gezet hebben. Maar of je nu op dag 39 zit, of al rond de 100 dagen, realiseer je wel: Je hebt het gedaan!!

En daar ben ik ook best wel weer een beetje trots op. Ik gaf in mijn eerste column al aan dat ik niet een dagelijkse drinker ben, maar wel 1 waarbij het een weekendgewoonte is. En daarom doe ik nu al voor het vierde jaar op rij mee met 40 dagen geen druppel! Met wel een hele bewuste keuze om dit voor 40 dagen te doen en er daarna ook weer mee te stoppen. Want ik ben tot de conclusie gekomen, dat het voor mij dankzij deze challenge makkelijker geworden is om de keuze te maken wanneer ik wel, maar vooral ook wanneer ik geen alcohol drink.

Op het forum las ik een mooie reactie van iemand die zei: “Bier dronk ik niet alleen “door de mond” …ik kon genieten van de zware, wat zompige geur van speciaalbier.” Maar deze persoon kon ondertussen op eenzelfde manier genieten van de geur van kruidenthee. Ikzelf heb bij speciaalbier precies hetzelfde. Ik hou van de geur en smaakbeleving die gevonden kan worden in de verschillende typen bier. Maar doordat ik ook de voordelen merk van geen alcohol drinken, is een weekend zonder bier tegenwoordig ook gewoon een optie. Hoewel ik nog steeds op zoek ben naar dat perfecte alcoholvrije drankje wat je als alternatief kunt nuttigen en waar je net zo van kunt genieten.

Dus stel ik mijzelf de vraag wat de afgelopen 40 dagen voor mij gedaan hebben. Ik merk dat ik ook in de weekenden goed slaap. Dat ik beter herstel na het hardlopen én dat het mij gemakkelijk afgaat om nee te zeggen op alcohol. Ik schreef al eerder dat ik in oktober de marathon van Amsterdam ga lopen. Ook in de laatste periode voor de marathon zal ik geen alcohol nuttigen. Hoeveel dagen ik dit ga doen laat ik nog even afhangen van hoe goed de voorbereiding gaat.

Maar voor nu wil ik vooral iedereen feliciteren die de afgelopen 40 dagen, of nog langer, de uitdaging is aangegaan. Of het nu helemaal goed gegaan is, of misschien ben je ergens even uit de bocht gevlogen, het gaat vooral om hoe je hiermee omgaat. En dat je bewust de keuze maakt om jezelf uit te dagen hoe je omgaat met alcohol. Ik zeg: Top gedaan!! Ik wens iedereen heel veel gezondheid toe, een mooie Pasen en wees lief voor elkaar. Jullie zien mij volgend jaar sowieso weer terug bij IkPas met de volgende 40 dagen geen druppel!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat