Blogger aan het woord

Hallo en wat leuk dat je deze blog leest! Als ‘invalblogger’, omdat er 2 aangemelde bloggers zich moesten terugtrekken, begin ik iets later met mijn eerste blog. Ik ben 40 jaar, gelukkig getrouwd (en nog steeds verliefd) en woon aan de rand van een natuurgebied midden in de natuur. Voor mij is het de vierde keer dat ik mij aangemeld heb voor 40 dagen geen druppel. De komende weken wil ik gaan toelichten waarom ik dit doe, wat ik hier uit probeer te halen en waarom ik er ook bewust voor kies dit níet in januari te doen.

Ik ben geen stevige drinker, ik drink doordeweeks nooit en in het weekend gematigd. Het weekend is voor mij van vrijdagavond tot en met zondag. De dagen waarin ik geniet van een speciaal bier. Want daar hou ik van. Iedere keer weer iets anders ontdekken, steeds een nieuwe smaak en altijd weer bijzonder. Vaak betekent dat op vrijdagavond 2 flesjes, op zaterdag nog eens 2 flesjes en op zondag meestal nog 1 bij een middagborrel. Ben je dan een gematigde drinker? Ik weet het eigenlijk niet eens en vraag het mij nu ineens hardop af.

Waarom dan toch IkPas, vraag je je misschien af. Dat komt omdat ik wel merk dat het een gewoonte is. Een gewoonte waar ik al vanaf donderdag, misschien stiekem soms al op woensdagavond, naar uitkijk. Dat moment dat het vrijdagavond is. Dat je klaar bent met een week hard werken en dat je zin hebt in dat eerste slokje. Daar wil ik mij zelf in uitdagen om daar ook zonder te kunnen. Overigens heb ik dit bij veel meer zaken. Mijn 40 dagen combineer ik bijvoorbeeld altijd 40 dagen geen koffie. Ook zo’n gewoonte die er altijd inzit. En wat voor mij nog een extra uitdaging zou zijn, is ook nog eens van die snoepzakken afblijven… maar of ik zo ver kom, dat weet ik nog niet.

Maar terug naar de pauze op alcohol. Want daarvoor schrijf ik. Wat mij deze 40 dagen altijd brengt is een stuk betere nachtrust in de weekenden. Ik loop regelmatig hard (daarover meer in een later blog) en daarvoor heb ik zo’n mooi sporthorloge dat ook mijn slaapstatistieken bijhoudt. Hoewel ik weet dat het niet volledig correcte data is, kun je wel een hele mooie trend zien van vrijdag tot en met zondag. Hierin is mijn totale slaap altijd een stuk onrustiger is dan de rest van de week. En aangezien ik standaard 8 uur slaap per nacht nodig heb, merk ik dat ik mij zonder alcohol altijd een stuk fitter voel in het weekend. Opvallend vind ik ook dat dit afgelopen jaren aanzienlijk meer geworden is. Toen ik begin 30 was, moest ik al flink doordrinken om iets in mijn nachtrust te merken. Nu is één of twee biertjes al genoeg aanleiding om mijn nachtrust te beïnvloeden. Drink ik er nog een paar extra, dan beïnvloedt het ook de nachtrust van mijn vrouw want begin ik blijkbaar ook nog eens te snurken…

Is het dan allemaal echt zo makkelijk zou je je kunnen afvragen. Het eerlijke antwoord daarop is nee. Want ik heb een prachtige koelkast die vrijwel helemaal is ingericht voor het op de juiste temperatuur krijgen van die mooie speciaalbieren. En die koelkast staat gewoon in de ruimte waar ik dagelijks kom. Soms heb je bijna het gevoel dat die flesjes naar je aan het zwaaien zijn. Er is dus genoeg uitdaging. De eerste week kwam ik gelukkig fluitend door, want direct na de start van IkPas werd ik verkouden en was het laatste waar ik zin in had, een biertje. Nu ik weer fit ben, begint het voor mij dus eigenlijk pas echt. Met als stok achter de deur deze blog. Ik wens jou als lezer net zoveel succes met jouw 40 dagen challenge als mijzelf. Zet hem op, en samen kunnen we dit!

Tot volgende week!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat