Ochtendmens in wording

Weet je die weegschaal nog, die ik had gekocht voor mezelf? Het is de volgende ochtend en daar sta ik dan….. net uit mijn bed en klaar om voor het eerst in 2 jaar op een weegschaal te stappen. Nou ja, klaar…. eigenlijk, heel stiekem, ben ik er helemaal NIET klaar voor. Ik weet al een tijdje dat ik beter op mijn gewicht moet letten…. oké, nog eerlijker…. eigenlijk weet ik dit al zeker anderhalf jaar. Door omstandigheden schoof ik het alleen steeds voor me uit. Mijn hoofd stond er gewoon niet naar, ik had andere (soms pittige) prioriteiten. Kort gezegd; ik kon me er niet toe zetten. Daarnaast weet ik ook dat ik door mijn gezellige Chardonnay’tjes veel te veel snaaide. Chips, nootjes, kaas (oooooh, ik hou zooooo van kaas), crackers, grillworst, toastje brie, bitterballen, tosti’s, broodjes kroket, pizza’s, hele boterhammen….. heb je nog een uurtje? Ik vind het allemaal lekker!! En als ik het dan vervolgens ook nog koop, en het dus in mijn (koel)kast voor het grijpen ligt, zijn bij mij redelijk snel de rapen gaar. In een paar stappen sta ik in de keuken. Kastje open, graai, kastje dicht.
 

Ik sta dus voor de weegschaal en tel tot 3….. Met mijn ogen dicht stap ik op de weegschaal. Voorzichtig kijk ik door mijn wimpers naar de cijfertjes die zich openbaren op mijn weegschaal. NEEEEE!! Ik knijp mijn ogen dicht, doe ze weer open en kijk nog eens. Dezelfde cijfertjes staan er nog steeds! Zucht…Heb ik het echt zo uit de hand laten lopen?! Ik stap er af èn er nog eens op (want ja, dat scheelt natuurlijk een kilootje of 5 ; ). Maar de weegschaal is onverbiddelijk!! Er is geen ontkomen meer aan: werk aan de winkel. Ik moet echt wat kilo’s kwijt zien te raken. Ik ben al enigszins op de goede weg, want ik drink natuurlijk al ruim 2 weken geen alcohol en snaai daardoor minder, drink veel water uit mijn nieuwe waterfles (ideaal ding) en ik beweeg iedere dag. Ik lette al een beetje op mijn voeding, maar ik ga dat toch echt nog ietsje meer doen. Ik wil het, ik moet het, ik kan het!! 

Als er al nog een beetje zin was in alcohol, is dat na deze ervaring, helemaal verdwenen. Best een goede aankoop dus, zo’n weegschaal. Heel verhelderend om even geconfronteerd te worden met je eigen valkuilen. Want zo zie ik het; aloude valkuilen waar ik om de zoveel tijd in kukel. Het zal voor mij altijd wel een strijd blijven hoor, dat is het ook altijd geweest. Maar net als de vorige keren zal ik ook deze keer de strijd winnen. En alle eventuele komende keren, zal ik uiteindelijk winnen. Al hoop ik dat ik ooit op een punt kom, dat mijn valkuilen geen issues meer voor me zijn. Ik heb zélf alle touwtjes in handen en door onder andere meer te bewegen word ik iedere dag sterker. Ik wandel een stuk meer dan voorheen, dans geregeld in de kamer (uiteraard met de gordijnen dicht, want dat wil je echt niet zien hoor) en ren dagelijks een paar keer de trap op en neer (over verzuring in je benen gesproken, holy shit!). Ik drink momenteel allemachtig veel water, mijn doppertje wordt zeker 5 keer per dag gevuld en dat heeft mijn blaas geweten ook. Jeetje mina, alles bij elkaar opgeteld zijn al mijn toiletbezoekjes een complete wandeling. Nou ja, je moet er wat voor over hebben, anders wordt het helemaal niks.

Ik heb inmiddels ruim 2 weken geen alcohol gehad en slaap oprecht beter. Als ik nu moe ben, ga ik gewoon naar bed. Voorheen, als ik op zaterdag afgedraaid uit mijn werk kwam en mijn zin in Chardonnay het grootst was, werd mijn vermoeidheid verdrongen door de alcohol. Na 2 wijntjes voel ik de vermoeidheid eigenlijk niet meer en na 4 wijntjes ben ik niet meer naar bed te RAMMEN. Zelfs niet als je er daarna nog een Juttertje (Texels kruidendrankje) in zou gooien. Er is altijd wel een serie die ik dan nog even kan kijken of een stukje muziek dat nog beluisterd moet worden. Je moet mij dan echt naar bed slaan!! Ik heb het op zo’n moment enorm naar mijn zin en wil nog even door met genieten. Als ik dan ein-de-lijk lig, kan ik door een onrustig hoofd vaak niet slapen en àls ik dan eindelijk slaap word ik een uur of 2 later weer wakker (plassen) om dan wederom niet te kunnen slapen. Vervolgens ben ik de volgende morgen niet uit bed te bran-den!! Niet zo raar na een onrustige nacht met veel woelen en draaien, met een duf hoofd en veel te weinig slaap. Vreselijk zonde van de dag natuurlijk! Er komt me daarna vaak niets uit de vingers, ik hang op de bank, kijk tv en heb geen energie om te wandelen of iets anders te ondernemen. Ik zet me daar meestal wel overheen en ga dan toch op pad, wat eigenlijk altijd resulteert in een frisse kop en een goed gevoel.

De laatste 2 weken stap ik ’s morgens juist steeds gemakkelijker uit bed. Ik voel me fris, uitgeslapen en heb zin om dingen te ondernemen. Ik ben echt geen ochtendmens hoor, maar merk dat ik steeds minder moeite heb om uit mijn zalige, warme bedje te stappen. Al zal me dat heus niet iedere dag gebeuren. Zeker niet met een koffiezetapparaat naast m’n bed. Vanmorgen was ik anderhalf uur voor de wekker wakker en stond om 7 uur al onder de douche, de radio op standje Foute Uur. Zingend en swingend begin ik deze dag. Voor mijn werk heb ik al een was opgevouwen, de vaatwasser uitgepakt, de kattenbak verschoond en mijn planten water gegeven. Als ik in de auto stap moet ik grinniken om mezelf. Ze zeggen wel eens; hoe ouder, hoe gekker. Zou ik dan toch een ochtendmens worden? Lachend schud ik mijn hoofd….. ZEKER NIET!!

Gerelateerd

Blog Tessa

Me-time

Nog geen anderhalf uur rijden van Wolvega bevind ik mij, voor mijn gevoel, in het buitenland. Het glooiende landschap bezorgt me meteen een glimlach op mijn gezicht en dan heb…
Lees meer
Blog Tessa

Tot zover

Afgelopen week kwam ik tot het besef dat ik al 10(!!!) weken geen druppel alcohol had gedronken. Niet dat nou zo bijzonder is (nou ja, misschien voor mij wel), maar…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat