Al 6 dagen onderweg!

Hallo! Ik ben Natascha en ik doe voor de 6de keer mee met IkPas. Waarom ik 5 jaar geleden besloten heb voor het eerst mee te doen, zal ik in een volgend blog vertellen. De eerste jaren deed ik mee tussen carnaval en Pasen, maar de versie Dry Januari past mij het best. Na de feestmaand, waarin ik meer drink dan gemiddeld, vind ik het fijn om mijn alcoholgebruik te pauzeren.

Begrijp mij goed, ik vind het heel feestelijk om met een glas champagne te proosten op het nieuwe jaar en daarna te genieten van dat glas echt goede champagne. Want dat heb ik ook overgehouden van mijn vorige deelnames aan IkPas, wanneer ik drink, dan alleen goede wijn. Zo, daar heb je je eerste tip van een ervaren IkPasser.

Inmiddels zijn wij in IkPas 2022 6 dagen onderweg zonder alcohol. Hoe voelt dat? Kan je al voelen dat het laatste spoortje reststoffen van de alcohol je lichaam verlaten heeft? Of ben je nog in afwachting van de eerste signalen dat je lichaam zich aan het herstellen is? Wat zou je graag willen dat je aan het eind van deze maand ervaart? Beter slapen? Een paar kilo afgevallen? Sneller uit de startblokken in de ochtend?

Zelf merkte ik de vorige keren als eerste dat ik rustiger en beter slaap. In de morgen word ik uitgerust en rustig wakker. Ik kom snel mijn bed uit, ben in een goed humeur en ga snel tot actie over. Dat zijn altijd al mijn eigenschappen in de morgen, maar zonder de vorige dag alcohol gedronken te hebben, worden die nog versterkt. En een paar seconden nadat ik wakker word, volgt de pay off. Dan zeg ik tegen mijzelf: wat goed van je, gisteren heb je helemaal geen alcohol gedronken! En dan neem ik mij opnieuw voor vandaag ook geen alcohol te drinken. Alsjeblieft: de tweede tip van deze ervaren Passer. Want: je mag best een beetje lief voor jezelf zijn.

Een paar kilo afvallen kan ook het effect zijn van geen alcohol drinken. Alcohol levert immers een hoop loze kilojoules. En dan heb ik het nog niet eens over de stukjes kaas en worst en de chips die zo lekker smaken bij een glaasje wijn. Als je die ook nog weet te vermijden deze maand, dan is de kans groot dat je een paar kilo afvalt. Maar wat nou, als je de alcohol wel kan laten staan, maar de snacks niet? Ga gewoon lekker een wandeling van een half uurtje maken. Na dat half uur is je zucht naar kaas/worst/chips verdwenen en je hebt extra beweging gehad. Dit wordt helemaal jouw maand!

Natascha in het kort

Ik ben Natascha, 52 jaar oud. Ik houd van dansen en krachttraining en van mijn werk als Strategisch Inkoper bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten. Ik doe voor de vijfde keer mee met IkPas, omdat ik ik het heel fijn vind om mijn alcoholgebruik na de feestdagen te pauzeren. IkPas helpt mij daarbij. Iedere keer dat ik tot nu toe meegedaan heb, vind ik het weer een uitdaging! Zou het ook deze keer weer lukken? Ik hoop dat ik weer ga ervaren dat ik steeds beter ga slapen en dat mijn lichaam ontgift van de alcohol die ik tijdens de feestdagen heb gedronken.

Gerelateerd

Blog Natascha

Allerlaatste loodjes

De laatste loodjes kunnen wel eens het zwaarst wegen. Januari is bijna voorbij en die laatste dagen gaat ons ook wel lukken, toch? Onze IkPas-uitdaging is over 5 dagen ten…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat