Recht uit de pen: Nancy

Het is alweer een maand geleden dat ik een heerlijk glaasje wijn nuttigde en daarmee is mijn extra tijd ingegaan. Normaal gesproken pas ik alleen de maand januari, dus vanaf vandaag (vrijdag) begin ik aan de 10 bonusdagen. Het is echt bizar hoe snel de tijd voorbij vliegt, zelfs nu we thuis ‘opgesloten’ zitten. Ik geniet enorm van die extra vrije tijd, zonder reistijd naar mijn werk en zonder sociale agenda blijft er veel tijd over om bijvoorbeeld aan de klusjes te beginnen die er nog steeds niet van waren gekomen na onze verhuizing.

De post en pakketbezorgers rijden hier af en aan en zo langzamerhand zijn alle peertjes in huis vervangen voor spots en creëren we eindelijk kastruimte om de laatste dozen uit te ruimen. En na die drukke klusdagen zijn we inmiddels al helemaal gewend om gewoon met een 0.0% biertje of ander alcoholvrij drankje te proosten.

Al die alcoholvrije drankjes zitten wel in glazen flesjes en op de meeste flesjes zit helaas nog steeds geen statiegeld. Dat zorgde er de afgelopen week voor dat ik ineens last had van glasbakschaamte en dat terwijl er niet één fles bij zat waar alcohol in had gezeten. Al die statiegeldloze flesjes van de afgelopen maand zorgden voor een volledige tas vol glaswerk en ik merkte dat ik mezelf daar erg ongemakkelijk bij voelde. Lege 0.0 bierflesjes, lege tonic flesjes, lege alcoholvrije wijnflessen en de gebruikelijke lege salsa- en augurkenpotjes, overigens ook geheel alcoholvrij. Ik kreeg bijna het gevoel om mijn omstanders te melden dat het echt allemaal alcoholvrije drankjes waren geweest, maar dan had ik waarschijnlijk de hele situatie alleen nog maar belachelijker gemaakt.

Dan de weegschaal…een diepe zucht! Vorige week was hoopvol, afgelopen week teleurstellend. Er is nog steeds wat gewicht af, maar er moet wel ineens een flinke omslag komen als ik over 10 dagen aan die 2 kilo minder wil komen. Sinds ik gestopt ben met het drinken van alcoholische drankjes, ben ik gestart met sporten. Ik train twee keer in de week met gewichten en gelukkig kan ik nu met behulp van een app mijn sportprogramma thuis voortzetten. Ik vrees dat de verklaring spieren wegen zwaarder dan vet niet op gaat. Door de huidige situatie en daarmee het thuiswerken beweeg ik echt vele malen minder. Sinds een paar dagen heb ik daar ook een omslag ingemaakt en wandel ik nu iedere dag minstens 45 minuten. Ik heb mijn sporthorloge onder het stof vandaan gehaald om de stappen bij te houden. Hopelijk helpt dit mee om toch nog met een mooi gewicht de finish te halen! Blijf gezond allemaal en tot volgende week!

 

 

 

Gerelateerd

Blog Nancy

I’m back!

Mijn vierde en laatste blog alweer, zoals ik in mijn vorige blog al aangaf was mijn motivatie om ook maar iets te doen ver te zoeken. I’ve Lost My Mojo….!…
Lees meer
Blog Nancy

En dan 2020…

In januari 2020 doe ik voor de derde keer mee met IkPas en start ik net als zovelen met goede voornemens, en besluit ik met de buurvrouw ‘weer’ te gaan…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat