Blogger aan het woord

Schiphol, vroeg in de morgen en ik speur naar een goeie bak koffie. Ik zie medereizigers in een ontbijtlounge die aan de wijn en de whisky zitten. Wellicht verlicht de drank hun vliegangst?

Ik heb weleens angst gevoeld op de luchthaven, vanwege de massa mensen, de vele richtingen die je op kunt, de enigszins onvoorspelbaarheid van het reisschema etc.

Het klamme zweet breekt uit, ademen kijkt moeilijker te zijn. De geluiden galmen, het licht is te fel. Waar Is de Nooduitgang!?

Geen spoortje paniek meer te bekennen (totdat ik mijn, alcoholvrije, ontbijt moet afrekenen, maar dat is van een andere orde).

Ik heb een grote kop koffie, een schaaltje yoghurt met granola en een banaan. Mijn dochter eet een broodje kaas en drinkt ice tea. Bij de kassa denk ik, “Ik bel de bank en laat mijn hypotheek verhogen” want ik reken maar liefst € 23,45 af.

Alcoholvrije bieren zijn relatief duur. Ondanks dat er geen accijns op wordt geheven.

Alternatieve drankjes zoals Kombucha zijn ook niet goedkoop. Je betaalt omgerekend € 5,73 per liter. Een fles rode wijn, Merlot, is er vanaf € 3,99 per liter. (Op basis van prijzen bij een grote supermarkt.)

Terwijl een slobberwijn dubbel gif is, het bevat alcohol én is gemaakt met gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Duurder is gezonder?

Onlangs zag ik deze interessante documentaire op npo3.nl waarin onderzoek wordt gedaan naar grootschalige wijnproductie. Een soort plofkip, maar dan in de wijn-variant.

Dit weerhoudt mij er in ieder geval van om een slobberwijn te gaan drinken.

Dan maar sparen voor Kombucha 😉

Het is fijn om naar een doel toe te werken, zoals het boodschappengeld anders besteden.

Dat betekent ook keuzes maken. Persoonlijk vind ik het lekker voelen om gezonde keuzes te maken. En richting kassa recht voor me uit te kijken want dan volgen juist de schappen met chocolade, snoep en koek. De supermarkt heeft dat bewust zo ingericht; je hebt gezonde keuzes gemaakt en nu mag je een koekje.

Gestimuleerde verleidingen. Mijn verleider komt nog – ik hou het nog even spannend.

Graag tot een volgende blog!

Gerelateerd

Blog Mariska

Blogger aan het woord

“Nou, ik sport liever een dag extra dan mijn wijntje te laten staan!”, aldus mijn nichtje tijdens een gezellig avondje bijkletsen. Zij is inderdaad heel sportief met haar gezin, met…
Lees meer
Blog Mariska

Blogger aan het woord

“Liever echt dan nep lachen”, lees ik zondagmorgen in de IkPas nieuwsbrief. Bij dit artikel zie ik hartvormige rode balletjes – en één gele- met smileys. Een vrolijk plaatje! Dit…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat