Blogger aan het woord

“Liever echt dan nep lachen”, lees ik zondagmorgen in de IkPas nieuwsbrief.

Bij dit artikel zie ik hartvormige rode balletjes – en één gele- met smileys. Een vrolijk plaatje!

Dit doet me denken aan de dag ervoor. Ik associeer de kleur rood en de balletjes met afgelopen zaterdag.

Het is voor mij Dag 75 AV (alcoholvrij) en ik heb zin in deze dag. De zon schijnt en ik voel het lenteweer. Ook de hond dartelt vrolijk voor me uit. Wandelend naar de hondenren, een omheind uitlaatveld, lijkt er iets felroods naar mij te knipogen. Of naar de hond, dat kan natuurlijk ook.

Ik kom dichterbij en ontwaar het voorwerp: een fles met een felrood etiket, die daar onbeheerd staat. Leeg, dat dan wel. Het staat pal voor de ingang van de hondenren. Ik kan me niet voorstellen dat de honden vannacht een party hebben gehouden. “Mijn hond doet zoiets niet”, nee oprecht die is daar te lui voor.

Rondom de hondenren staan ook bankjes (en prullenbakken) en nu het zachter weer wordt, is dit een fijne plek om samen te komen. De lege fles bevatte 15% red berry liquor.

Met een vies gezicht pak ik de fles op. Een passerende mijnheer kijkt naar mij en de bungelende fles in mijn hand. “Zo, heb je die vanmorgen vroeg al soldaat gemaakt?”

“Ja bij het tandenpoetsen”, antwoord ik vlot. Maar vervolgens maak ik mijnheer duidelijk dat ik helemaal geen alcohol drink. Hij fronst licht, “ja ja”.

Waarom zou ik hier over liegen? Ik moet juist glimlachen om de waarheid. Want ik vind mezelf stoer en een volhouder. Om in deze maatschappij het alom sociaal geaccepteerde alcohol te laten staan.

Later op de dag ben ik bij de nagelsalon. Onder het genot van een kopje koffie wordt gevraagd welke kleur ik prefereer. “Felrood” en ik verklaar wat mij inspireert.

Die middag loop ik weer naar de hondenren. En wederom zie ik wat in mijn blikveld opdoemen.

Dit keer geen rode kleur noch een fles. Nee, het zijn ballen. Groene tennisballen. Een stuk of dertig tennisballen verspreid door de hondenren heen. Veel honden reageren er direct op.

Sommige ballen zijn stuk en laat het vilt los, wat niet bevorderlijk is voor de honden. Maar het zal goedbedoeld zijn, deze ballen. Vermoedelijk vergaard door kinderen bij de nabij gelegen tennisclub en ‘gedoneerd’ aan de honden. Ik denk er nu de smileys bij!

Tot de volgende blog!

Gerelateerd

Blog Mariska

Blogger aan het woord

“Nou, ik sport liever een dag extra dan mijn wijntje te laten staan!”, aldus mijn nichtje tijdens een gezellig avondje bijkletsen. Zij is inderdaad heel sportief met haar gezin, met…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat