To toast or not to toast

We zijn op de helft! Wat voelt dat goed zeg! De eerste 10 dagen lag de pure focus op het niet mogen (willen😉) drinken. Het verlangen naar een glaasje (of meer) wijn was elke dag aanwezig en sinds afgelopen zondag voelt het alsof het oké is. De mantra: “Ik heb het niet nodig, de spanning in mijn lichaam gaat weer over”, geloof ik nu dan ook echt.

Ondanks dat ik dit helemaal zelf moet doen, is het wel fijn te weten dat ik dit samen met anderen doe. We hebben allemaal een doel en dat is deze 30-dagen-challenge volhouden. De één vindt het wat lastiger dan de ander en niet iedereen doet het met dezelfde redenen. Dat geeft toch een soort van steun en dat heb ik nodig. Wat ik in mijn vorige blog ook al vertelde, is dat ik zo blij ben met mijn nachtrust. Het is zo fijn om weer goed te kunnen slapen, uitgerust wakker te worden en de dag fit genoeg door te komen. Ik merk dat het mentaal slechter met mij gaat als ik niet goed kan slapen. Dat deze ‘kleine’ aanpassing zulke grote positieve gevolgen heeft, had ik nooit verwacht.

Dat is natuurlijk allemaal heel erg leuk en positief… Maar, hoe nu verder? Na die 30 dagen wacht er een heerlijk flesje Malbec op ons om te proosten op een geslaagde challenge én op ons nieuwe huis! Ik probeer mij de hele tijd te bedenken hoe ik het ga volhouden en stel mijzelf de vraag: wie of wat heb ik daarvoor nodig? Wat ik in ieder geval zeker weet is dat ik wil drinken, omdat ik er écht zin in heb en een smaakbeleving wil ervaren.

De tip die ik mijzelf en anderen dan ook mee wil geven, drink (en eet) met aandacht. Zit je achter je laptop nog wat weg te werken? Dan ben je er niet helemaal met je gedachten bij en ben je geneigd sneller en meer te drinken. Kies in dat geval voor wat anders! Wanneer je een lekker alcoholisch drankje wil, neem en gun jezelf de tijd. Wat proef je? Wat ruik je? Waar smaakt dit lekker bij? Geniet!

Tot volgende week!

 

Liefs, Marijke

 

 

 

Gerelateerd

Blog Marijke

Ik wíl niet drinken

De eerste drie weken zijn voorbij gevlogen, wie had dat gedacht? De verhuizing en de verbouwing gaan ondertussen hard door. Thuis pak ik wat dozen in, rond ik werkopdrachten af,…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat