Inzicht, bewustwording en trots

De afgelopen maand heb ik nog nooit zoveel e-mails van bekende (online) drankenzaken ontvangen. Wellicht heb ik ooit aangekruist dat ik dagelijks een melding wil ontvangen van leuke aanbiedingen, maar dit was toch a little bit too much!

Terwijl onze verhuizing bijna in zicht is, is het nieuwe huis nog niet af. Maar, na het keiharde werk van mijn man en (schoon-)familie is het bewoonbaar geworden en zijn we bijna op de helft. Het is zo onwijs gaaf deze ontwikkeling zo mee te maken. Alleen maar lof! Maaaar… Ook het eind van de challenge is in zicht! Tijd voor een terugblik om te kijken wat voor positiefs het mij gebracht heeft.

Ik begon de 30-dagen challenge bij IkPas, omdat ik merkte dat ik het afgelopen jaar van een gelegenheidsdrinker was veranderd in een bijna dagelijkse drinker. Een wijntje was niet een gelegenheidsdrankje, maar een gewoontedrankje. Zoals het wijntje tijdens het koken bijvoorbeeld. Dat moest ook met iets anders lukken, toch? Het voelde dit jaar dan ook zwaarder dan afgelopen jaren, maar ik wilde dit aangaan! Ik deed dit samen met mijn ouders en broertje. De eerste 10 dagen vond ik pittig. Ik dacht dagelijks aan dat lekkere wijntje dat wat spanning kon wegnemen. Maar, die gedachtekoppeling wilde ik nu doorbreken.

De tips om dit vol te houden gingen over en weer en erover bloggen gaf mij ook een soort van bewustwording. Ik evalueerde voorgaande dagen en zag wat helpend was. Dit kan ik mooi weer toepassen in de rest van 2021. Wat dat betreft was het een zeer succesvolle challenge en wil ik IkPas bedanken dat ik mijn ervaring mocht delen met iedereen. Ook 2022 zal ik starten met de 30-dagen challenge en uiteraard terugblikken op het afgelopen jaar. Succes voor de deelnemers die nog even doorgaan en voor ieder ander; je hebt het geweldig gedaan en tot volgend jaar!

Liefs,

Marijke

Gerelateerd

Blog Marijke

Ik wíl niet drinken

De eerste drie weken zijn voorbij gevlogen, wie had dat gedacht? De verhuizing en de verbouwing gaan ondertussen hard door. Thuis pak ik wat dozen in, rond ik werkopdrachten af,…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat