Terug naar normaal

Zonder bubbels geen cava, of andersom? Geen kaasplank zonder rode wijn of wijn zonder kaas? Hoe dan ook, deze maand even helemaal geen alcohol.

Sinds maart 2020 zitten we allemaal in een lastig parket. Meer thuis en de horeca is meer dicht, dan dat ze open mochten. Voor iedereen een grote verandering, waarin voorlopig nog geen verandering lijkt te komen. Toch heeft het voor mij vrijwel geen verschil gemaakt qua gezelligheid.

Als (alleenstaande) moeder heb ik mij staande gehouden door met vrienden af te spreken, mijn eigen kleine ‘veilige’ groepje. Op deze mensen kan ik te allen tijde terugvallen en hebben we steun aan elkaar. Leuke uitjes met de kinderen, al is het in de tuin. Zij blij, wij blij zou je zeggen… Toch als ik nu heel eerlijk ben, werd het steeds meer: zij blij, wij blij met wijn erbij!

Dit betekende niet dat ik er continu laveloos bij loop of niet meer functioneer, het werd een gewoonte. Als deze gewoonte nu gezond eten en sporten zou zijn, dan vond ik het helemaal best, maar deze gewoonte wil ik weer in balans krijgen. Er is namelijk altijd wel een reden voor een wijntje.

Dry January, en misschien wel langer, is voor mij een reset. Even terug naar ‘normaal’. Deze maanden zijn altijd de meest saaie, dus het perfecte moment. Dat is dan ook voor mij de drijfveer geweest om nu te starten, een nieuw jaar. Tijd voor meer balans.
Dit geldt ook voor mijn eet- en beweegpatroon. Wat meer de fiets pakken, minder slecht snoepen, bewuster kiezen. Even vooropgesteld, de nadruk ligt natuurlijk nu op het alcoholgebruik. Dat ik deze maand op ‘dry’ ga, staat voor veel meer dan dat. Het betekent ook zeker niet, dat ik nooit meer zal drinken. Dat zou ik namelijk niet willen!

Op mijn eigen blog heb ik het al vaker gehad over zelfzorg/zelfliefde en hoeveel waarde ik daaraan hecht. Hoe ik dit heb moeten leren de afgelopen jaren. Ook hoe ik anderen ervan probeer te overtuigen meer voor zichzelf te kiezen en dus te zorgen. Eerder heb ik al alcoholvrije perioden gehad met een fijn gevoel als resultaat. Voor die reset van mijn lichaam, om wat kilo’s af te vallen en dus uiteindelijk voor mijn gezondheid. Ik raad het dan ook iedereen aan om soms even een moment te nemen bewust(er) te kijken naar je levenswijze, je eet- en beweegpatroon. Wat kan er anders, en in sommige gevallen zelfs wat móet er anders. Zelfzorg is zo belangrijk!

Zelfzorg is voor mij in dit geval dan wel weer dubbel. Die avond met vriendinnen, met inderdaad een wijntje, is voor mij nog steeds een moment van zelfzorg. Even een moment voor mij! Toch, een dag spa of naar de schoonheidsspecialist, sporten of zoals nu een maand pauze, net zo.

Kijk naar wat voor jou werkt en belangrijk is, probeer daarin een tussenweg te vinden en jezelf uit te dagen. Je lichaam is een uiting van je eigen gezondheid, ik wil iedereen zien stralen! Vooral die uitdaging is voor mij een trigger, een stok achter de deur.

Mariëlle in het kort

Ik ben Mariëlle, 29 jaar en deel veel van mijn leven op mijn blog memamarrie.nl. Een lekker wijntje? Daar zeg ik normaal geen ‘nee’ tegen! Dat ik een echte Bourgondiër ben en van het leven geniet, is geen geheim. Mijn motto is dan ook ‘meer dan mama alleen’. Als (alleenstaande) moeder is je leven echt niet voorbij. Toch is het bijzonder dat er bij dat moment ‘genieten’ vaak een alcoholische versnapering zit. Is dat echt nodig? 2022 start ik ‘dry’, geen alcohol. In ieder geval de hele maand januari en misschien ga ik wel langer door?  Dry Janaury is voor mij een moment om mijn lichaam te resetten. Ik ben heel erg benieuwd wat ik ga ervaren.

 

Gerelateerd

Blog Mariëlle

Positief voorwaarts

Laatste loodjes, nieuwe en grotere stappen, betere nachten en fijnere ochtenden. Zoals ik al schrijf, het zijn de laatste loodjes. Eigenlijk meer ‘de laatste dagen van januari’, loodjes klinkt wel…
Lees meer
Blog Mariëlle

So far so good

So far, so good! We zijn ondertussen over de helft van de maand januari, mijn ‘Dry January’. Ik moet eerlijk bekennen, de afgelopen weekenden vond ik moeilijk. Moeilijk in de…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat