Blogger aan het woord

Of ik wil bloggen voor ikpas.nl? Heb toch zeker een hele seconde nodig gehad om tot een ‘ja graag’ te komen. Schrijven, één van mijn passies maar iets wat ik nooit doe, is wellicht de sleutel tot een succesvol jaar. Een jaar waarin ‘IkPas’ de hoofdrol gaat krijgen. Niet zozeer de website of het platform, maar de ‘IkPas” rol in mijn leven. En deze rol delen via bloggen kan mij hopelijk helpen om alle passies, die ik heb maar nooit doe, nu wel te laten slagen!

Want alcohol, één van mijn passies en die ik te vaak in de praktijk breng, speelt nu eenmaal een grote rol in mijn leven. Hier kwam ik achter toen ik ging nadenken over het meedoen aan een alcoholvrije maand.

Complete paniek maakte zich over mij meester… de gedachte alleen al. Hoe moet het met mijn verjaardag in januari, hoe moet het met de carnaval, hoe moet dat met feestjes….. Hoe dan???

Ben ik een grote drinker? Nee, dat vind ik niet. Ik lust graag een wijntje, meer dan 2 drink ik er zelden op een avond. Maar wel regelmatig, vaak toch 1 fles per week. Je begint ermee op vrijdag en op maandagavond gaat het laatste restje ook nog op. Dus dat kan best minder. Ik ben gek op kleine glaasjes die wel aantikken zoals Limoncello en Sambucca. Soms nemen wij, mijn man en ik er 1 voor de gezelligheid. En het is toch nog best vaak gezellig met ons…. Of wanneer we samen zijn met vrienden…. Ach, ik hoef het eigenlijk niet uit te leggen, ik denk dat iedereen het wel snapt.

‘Je lichaam is een bedrijf’, zei laatst iemand tegen mij. Zo ben ik het ook gaan zien. Afdeling lever heeft nu wat extra aandacht nodig en ook de vetafdeling presteert onder de maat. Geraffineerde suikers worden vanaf morgen een verboden product binnen mijn bedrijf en zo gaat het ook met alcohol. We gaan ons bedrijf weer gezond maken. En we gaan een beetje afromen, krimpen. We zijn te groot geworden, de groei is ons boven het hoofd gestegen en we kunnen het niet meer aan.

De vetafdeling gaan we hopelijk helemaal opdoeken, die kost alleen maar geld. De afdeling lever gaat weer extra goed produceren en gezondheid leveren. Maar ook afdeling hersenpan verdient onze extra aandacht dit jaar, evenals onze spieren- en balansadministratie. We hebben een negatief saldo. Meer bewegen, ook een van mijn passies waar ik nooit aan toekom, komt nu dagelijks op de agenda. Geen fibromyalgie die mij nog tegenhoudt, gewoon elke dag de agendapunten afwerken totdat het vanzelf gaat. We gaan investeren in de toekomst.

Mijn liefhebbende echtgenoot (het directielid) heeft ook mee vergaderd en heeft ingestemd met de bezuinigingen. Onze kinderen (aandeelhouders) wonen niet meer thuis en waren 2 jaar geleden supertrots toen wij samen heel wat kilootjes waren kwijtgeraakt met koolhydraatarm eten. Helaas hebben wij die weer teruggevonden. De aandeelhouders zullen over enkele maanden weer zeer tevreden zijn, dat is ons streven. We gaan er een heel leuk bedrijfsuitje tegenover zetten: na elke alcoholvrije maand gaan we lekker uit eten en bij elke 5 kilo eraf gaan we gezamenlijk een sportief dagje doorbrengen. Op de golfbaan, op de fiets of ergens een wandeling maken.

De administratie wordt secuur bijgehouden in de ‘Killerplanner’ van Faya Lourens.

Geen alcohol, geen suikers, meer bewegen, beter slapen, meer aan ontspanning doen en vooral: meer genieten van het leven. Maar dan een beetje anders. Een beetje zonder… dan wordt het vanzelf wel met..

Want genieten van het leven, één van mijn passies die ook ondergesneeuwd is, is noodzakelijk om het bedrijf draaiende te houden. Tevreden en gezond personeel maakt van een gewoon bedrijf een topzaak en daar gaan we voor!

Gerelateerd

Blog Linda

Blogger aan het woord

Eigenlijk had ik mij dit van tevoren niet kunnen bedenken, een week zoals deze afgelopen week was, en dan zonder alcohol. Het ging verbazingwekkend goed. En het was nog wel…
Lees meer
Blog Linda

Blogger aan het woord

Hoewel mijn gedachten nu toch vaker naar een lekker glaasje rode wijn gingen, kon ik mij nog goed beheersen. Het was een week vol uitdagingen en ook uitdagingen die mij…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat