Klaar voor de eindsprint

Op naar de eindstreep! Ik ben eigenlijk nu al best trots op mezelf. Er zijn zoveel momenten geweest afgelopen periode, waarop ik alcohol had gedronken. Nieuwsberichten dat een groot percentage mensen meer is gaan drinken in deze coronatijd en dat januari echt een héle moeilijke maand is om juist geen alcohol te drinken, sterken me in mijn doorzettingsvermogen.

Alcohol laten staan, doet me toch steeds meer en meer nadenken over mijn gebruik eerder, mijn behoefte nu en mijn intenties voor de toekomst. Ik heb in de aanbieding bewust veel 0,0% biertjes gekocht met het idee om toch vaker voor deze optie te gaan kiezen na januari. Niet omdat het moet…maar omdat het goed voelt. De keuze maken, wetende dat alcohol ongezond is.

Ergens ben ik bang dat ik weer te snel in mijn oude patroon zit. Ik weet dat omgeving en gezelschap daar veel invloed op heeft en zoals ik al eerder schreef…het hoort voor mij ook bij gezelligheid en genieten.

En misschien nog een kleine toevoeging bij de argumenten om deze maand mee te doen…ik wil ook aan mijn kinderen laten zien dat alcohol niet altijd nodig is en dat ik prima (;)) zonder kan.

Zo…de koelkast is weer gevuld met ingrediënten voor lekkere 0,0 drankjes, de motivatie is er en ik merk duidelijk verandering in mijn gewoontegedrag en de ‘zin in’ alcohol. Dus kom maar op met die laatste periode!

Gerelateerd

Blog Leen

Alles onder controle

Op de helft!! En ik begin met een bekentenis…ik heb gisteren een (alcohol)biertje gedronken. Dit vertel ik best wel trots…gek genoeg. Dat komt omdat ik er echt over heb nagedacht,…
Lees meer
Blog Leen

Niet gedaan en niet gedaan

Zooooo…..Best wel opgelucht schrijf ik mijn eerste Dry January-blog van dit jaar. Opgelucht, omdat de eerste week er dus bijna opzit. Wat klinkt dat heftig merk ik…het is maar alcohol,…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat