Alles onder controle

Op de helft!! En ik begin met een bekentenis…ik heb gisteren een (alcohol)biertje gedronken. Dit vertel ik best wel trots…gek genoeg. Dat komt omdat ik er echt over heb nagedacht, heb gewikt en gewogen en er uiteindelijk bewust voor heb gekozen.

Het voelt oké, omdat ik het gevoel van regie had en voelde dat ik met deze keuze kon dealen. Geen tweede biertje, geen schaamte-of schuldgevoel en vanochtend weer de draad opgepakt.

Verder gaat het z’n gangetje. Ik merk dat de gewoonte om alcohol te drinken wat begint te slijten. De behoefte wordt minder, net zoals de situaties waarop ik anders naar een drankje greep. Het voelt voor mij tot nu toe al best geslaagd. Het sterkt me dat ik het ‘gewoon’ kan.

Elk jaar krijg ik weer bijzondere reacties wanneer ik mensen in mijn omgeving vertel dat ik een maand geen alcohol drinkt. ‘Huh…why???’, ‘Toch niet in de winter??’, ‘Pfff, makkie. Maar ik doe niet mee’.

Ik merk dat het ze best aan het denken zet over hun eigen gebruik en ze vragen zich vast af of ze het zelf ook zouden kunnen volhouden.

Ik moet eerlijk bekennen, dat ik ook wel uitkijk naar een aantal momenten waarop ik straks weer alcohol ga drinken. Dat blijft voor mij toch ook geassocieerd met gezelligheid. Dat blijft toch mijn Vlaamse inborst.

Voor de laatste helft heb ik me nog ondergedompeld in lekkere alternatieven. Helaas kan ik maar 1 geslaagd 0,0% biertje vinden. Dus ben ik lekker gaan experimenteren met gembersiroop, tonic, munt, gingerale… Er komen hele feestelijk uitziende creaties uit de bus.

Ik heb zin in de komende twee weken. En morgen maar eens op de weegschaal…Wie weet??!

Gerelateerd

Blog Leen

Klaar voor de eindsprint

Op naar de eindstreep! Ik ben eigenlijk nu al best trots op mezelf. Er zijn zoveel momenten geweest afgelopen periode, waarop ik alcohol had gedronken. Nieuwsberichten dat een groot percentage…
Lees meer
Blog Leen

Niet gedaan en niet gedaan

Zooooo…..Best wel opgelucht schrijf ik mijn eerste Dry January-blog van dit jaar. Opgelucht, omdat de eerste week er dus bijna opzit. Wat klinkt dat heftig merk ik…het is maar alcohol,…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat