Blogger aan het woord

Dat was het dan. De weken zitten erop. Wat heb ik ervan geleerd?
Alleen een wijntje drinken op de bank is onnodig. Ontspannen kan op allerlei andere manieren; vroeg naar bed, lezen en in bad gaan zijn een paar voorbeelden.
Ik zal met kleine kids nooit een ultiem relaxte moeder zijn…..met of zonder wijn. En soms is een wijntje om direct te ontspannen prima. Maar dat bewaren we voor het weekend of bij feestjes. Doordeweeks gaat alles lekker volgens de planning en in de weekenden gaan we voor de lol. En als daar soms een wijntje bij hoort, prima.
Een wijntje bij sociale bijeenkomsten blijf ik toch fijn vinden. Heel eerlijk, omdat ik zelfs met mijn 39 jaar soms gewoon onzeker ben en niet weet wat ik moet zeggen in een ruimte met veel mensen. En is dat slecht? Vast wel…..maar boeiend, dat is dan maar gewoon mijn onzekerheid.
Een balans vinden, daar zijn wij altijd naar op zoek. We zijn mensen dus we blijven altijd fouten maken. Maar laten we niet te streng zijn voor onszelf. Dry January, Damp January of Gewoon January. Laten we allemaal wat liever zijn voor elkaar, met of zonder alcohol. Help elkaar, leer van elkaar, luister naar elkaar.
Volgend jaar doe ik zeker weer mee en ik denk…….dat Dry September ook een goede challenge zou zijn. Vooral voor (jonge) ouders. Want na 6 weken kindervakantie hebben we allemaal een reset nodig!

Gerelateerd

Blog Kelly

Blogger aan het woord

Borrel, verjaardag en een saaie regenachtige woensdagmiddag. Allemaal zonder wijn, en allemaal helemaal prima. Op de verjaardag was er 0.0 rode wijn. Ook interessant om te proberen. Bessensap met een…
Lees meer
Blog Kelly

Blogger aan het woord

Hoi, ik ben Kelly. 39 jaar, docent Engels, wereldreiziger, boekennerd en moeder. Ik doe mee aan Dry January, zoals zovelen, om even stil te staan bij wat alcohol nou eigenlijk…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat