WinterDry, Yes You Can!

Het zit erop. De strijd is bijna gestreden. Nog niet helemaal, want er zijn nog 5 volle dagen te gaan. Het is maar hoe je telt. 29 maart is de dag dat deze challenge van 40 dagen er op zit. Weet je dat er zelfs deelnemers geweest zijn die al vanaf 1 januari helemaal droogstaan? Die hebben aan de 30 en de 40 dagen challenge meegedaan en in de periode ertussen hebben ze ook geen alcohol gehad. In principe een IkPas-periode van bijna 3 maanden. Is dat niet een goed idee voor een nieuwe challenge?  Winterdry, yes you can !!! Ik zou zeggen gewoon direct invoeren.

Aan deze 40 dagen challenge hebben bijna 6000 mensen meegedaan en dit jaar zijn er al meer dan 42.000 deelnemers geweest aan de verschillende challenges. De IkPas challenge is een fantastisch project dat niet alleen gericht is op het niet drinken van alcohol, maar ook op gezondheid en bewustwording.

Het is mijn derde 40 dagen challenge, en ik kan zeggen dat DEZE echt indruk op mij heeft gemaakt. Of je nu een veeldrinker bent of een gematigde drinker of gewoon een gezelligheidsmens dat maakt niets uit. Het gevaar ligt voor iedereen op de loer dat je, om wat voor reden dan ook, het verliest van de werkelijkheid. Als je een aantal keren met deze challenges hebt meegedaan ga je uiteindelijk echt beseffen wat een impact het gebruik van alcohol heeft.

Dat je tijdens de challenge met je gezondheid wordt geconfronteerd is alleen maar een goede zaak. Je leest erover en vaak klik je op internet ook een andere site aan, of je heb je de zoekopdracht gewijzigd. Wat dacht je van ‘alcohol en lever’ of ‘alcohol en hersenschade’. Het is confronterend. Juist nu tijdens deze 40 dagen heb ik het als zodanig ervaren.

Mijn deelname en het schrijven van de blogs heb ik gedaan vanuit het perspectief van een pensionado, maar vul maar iedere groep of leeftijd in. Jouw gezondheid is zo delicaat. Het lichaam is zo een uniek proces. Het mooie van deze challenge vond ik dat het voor mij niet alleen meer om de alcohol ging maar om de well being in het algemeen. Mentaal is het ook een heel proces. Het is te vergelijken met roken. Als je daar mee stopt, dan ga je op zoek naar een alternatief. Vaak is dat snoepen of te veel eten. Het gebruikelijke compensatiegedrag. Tijdens deze challenge kwam ik er dus ook achter dat ik door een alternatief te zoeken de eigenlijke challenge op de achtergrond drukte, met als gevaar terug te vallen. Ik heb dat anders gedaan en halverwege de challenge ben ik de confrontatie met mijzelf aangegaan. Zoals ik al zei: gezondheid is zo delicaat. Je hebt geen 100% invloed op je gezondheid. Er zijn dingen die je zomaar overkomen. Maar vergeet niet: je lichaam doet wat jij doet. Als jij in verval raakt, dan doet het lichaam net zo makkelijk mee. Als jij jezelf oppept voelt het lichaam dat ook als een enorme boost.

De afgelopen weken heb ik heel veel leuke reacties gehad op mijn blogs. Ik heb ook genoten en veel geleerd van mijn mede-bloggers. Chapeau!! Het was ook leuk en bijzonder om ze te schrijven. Confronterend ook. Ik heb me aan familie en kennissen ook eens van deze kant laten zien. Het is natuurlijk ook zo dat ‘de soep wordt niet zo heet……’. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik ga volgend jaar natuurlijk weer meedoen. Dit keer ga ik mijn omgeving er ook bij betrekken. Mijn vrienden op Facebook, mijn niet-Facebook vrienden en gewoon iedereen die mee wil doen straks met het team Winter-dry, en dan gaan we alcoholvrij de winter door.

De komende 9 maanden tot aan de nieuwe challenge zal voor mij geen strijd meer worden. Het is meer een opluchting dat ik nu in een andere fase terecht ben gekomen. Genieten van het leven deed ik al. Wat wil je met een prachtige vrouw die heerlijk indo-food kookt, 5 schitterende kleinkinderen, mooie zoons en schoondochters, fijne familie en vrienden. Het genieten is intenser geworden, en dat komt door IkPas. Dat is echt zo. Doe je mee volgend jaar. Ik trek je erbij via Facebook, Messenger, e-mail of als ik je zie of spreek. Ontlopen kan niet. WinterDry, Yes You Can.

Gerelateerd

Blog Henk

Het Orakel van Bali

De blogs die ik voor IkPas schrijf, hebben als terugkerend onderwerp: pensioen. Wij als gepensioneerden behoren tot een groep die vaak breed uitgemeten in de media wordt genoemd. Meestal gaat…
Lees meer
Blog Henk

Mijn boekjes

Twee weken zitten er nu op. Wat een mooie dagen hebben we gehad. Zonneschijn en temperaturen die je eigenlijk pas in april of mei zou verwachten. We zijn er lekker…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat