Ik heb mijn avonden terug!

Elf dagen IkPas zijn voorbij. Ze zijn snel, maar soms lastig verlopen. Toch tekenen zich deze week al twee grote voordelen af. Hoewel ik wat lastiger in slaap val, is mijn slaap veel dieper. Er komen wel de mafste dromen in voor, bijvoorbeeld van mensen die in apparaatjes zijn veranderd en heel lief naar me lachen. Het tweede grote voordeel dat ik heb ontdekt, is dat ik mijn avonden weer terug heb. Zat ik voor ‘IkPas’ duf op de bank en ging ik veel te vroeg naar bed, nu ben ik alert, zie leuke tv-programma’s en weet de dag erna nog precies wat ik gezien heb. Heel mooi. Ik zie het ervan komen dat ik ’s avonds ook buitenshuis dingen ga ondernemen, zoals een vriendin opzoeken of naar de sportschool. Ook ruik en proef ik aanmerkelijk beter, waardoor ik meer van mijn eten geniet.

Op maandag ga ik naar mijn yoga-klas in de sportschool. Na de ontspannende yoga ga ik krachttraining doen. Ik kijk terloops in de spiegel en zie een toch wel fors wijnbuikje. Daar wil ik zo snel mogelijk vanaf. Na de training zit ik in de jacuzzi met een medesporter. Het is altijd hartstikke gezellig in de jacuzzi en we hebben het over van alles. Het ‘goede’ leven is vaak een gespreksonderwerp. We zijn allemaal enthousiaste sporters, maar ook gek op een wijntje en lekker eten. Stoppen met wijn blijkt een heikel onderwerp deze ochtend. Ik begin enthousiast te vertellen over mijn deelname aan ‘IkPas’ en de gevaren van alcohol. Maar wat doet mijn sportmaatje: hij doet semi-grappig zijn handen op zijn oren. Ik heb het maar gauw over wat anders…. Ook met andere sportvrienden is de teneur van de gesprekken altijd: “We zijn toch goed bezig, wat wijntjes kunnen toch geen kwaad?” Maar stel je nou voor dat de alcohol al die gezonde acties teniet doet: dat zou toch wel heel jammer zijn.

Nu denken jullie misschien: Francesca is bekeerd, ze gaat helemaal stoppen met haar geliefde wijntjes. Nou, zover ben ik nog lang niet. Ik heb deze week ook wat hobbels moeten nemen. Een van mijn motivatoren is afvallen. In elf dagen tijd heb ik per dag 510 calorieen minder gedronken, heb dezelfde hoeveelheid gegeten en flink gesport maar er is nog geen gram af. Heel demotiverend. Wat is er aan de hand? Houd ik vocht vast? Of moet mijn lichaam gewoon nog wennen aan de verandering? Om mezelf niet langer te frustreren besluit ik niet meer dagelijks op de weegschaal te gaan staan, maar eens per week. Het stoppen met de wijn is nu even belangrijker dan het afvallen.

Ook qua besparing merk ik weinig. Ik ben dingen ter compensatie gaan kopen: een fles Seedlip (alcoholvrije gin) à 18,99 (inderdaad heerlijk met grapefruit, light tonic en ijsblokjes), extra light frisdranken en fruit, douchegel en nagellak, een leuk tijdschrift, glazen. Ik heb deze elf dagen 55 euro bespaard op drank, 54 euro uitgegeven aan leuke dingen en dus maar 1 euro bespaard. Het valt me wel op dat je van het bepaarde geld een hoop leuke andere dingen kunt kopen.

Vrijdag heb ik het moeilijk. Dat is zo’n mooie dag om het weekeinde in te luiden met een wijntje. De hele dag ben ik blij van het vooruitzicht alleen al. Nu even niet, en dat gevoel mis ik. Ik maak in de speciaal daarvoor aangeschafte gin-tonic-glazen de mocktail met de alcoholvrije gin Seedlip-spice klaar voor mijn partner en mij, en het is zowaar een interessant drankje. Er zitten tonen van kaneel, kruidnagel en andere kruiden in, het is licht bitter en bevat 0 calorieën; top! Zondag gaan we bij mijn dochter en haar verloofde eten. Zij doen ook mee aan ‘IkPas’ en wij gaan de mocktail voor hen maken. Ik ben benieuwd naar hun droge ervaringen!

Tot volgende week!

Gerelateerd

Blog Francesca

Vooral doorgaan

IkPas 2021 zit er alweer op! Ik heb niet smachtend naar de eindstreep uitgekeken en bedacht wat voor alcoholisch drankje ik als eerste zou nemen, want ik heb besloten door…
Lees meer
Blog Francesca

Nieuwe hobby’s

De afgelopen week ging het prima, niet ‘gezondigd’. Beweging was vorige week het motto en daar ben ik deze week mee doorgegaan. Zelfs een persoonlijk record gevestigd met 20.000 stappen…
Lees meer
Blog Francesca

Aan de wandel

We zijn al op de helft van deze IkPas-periode! Wat gaat het eigenlijk snel… Maandag had ik een kleine dip qua het missen van mijn rode wijntje, maar ik heb…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat