Geen slokje, geen druppel, helemaal niks

Mijn ervaring met alcohol is ronduit slecht. Maar laat ik bij het begin beginnen.

Alcohol was in mijn familie heel normaal. Als mijn vader thuis kwam van zijn werk, kwam er een fles wijn op tafel, of bier, of sherry. Voor het eten werd dan al het nodige gedronken, en na de koffie ging dat regelmatig door. Heel af en toe dronken ze een maand niet. Ik lustte zelf ook graag een wijntje of biertje. Maar ik kon ook heel makkelijk de drank laten staan. Tot een aantal jaren geleden. Ik ging steeds meer drinken, er was altijd wel een reden om een fles open te trekken. Maar nog steeds had ik ook nuchtere dagen. En kon ik het voor mijn familie nog goed verbergen.

Vorig jaar, midden in de coronacrisis ging het helemaal mis. Soms dacht ik ’s morgens al aan drinken. En soms deed ik dat dan ook. Kortom ik was een echte probleemdrinker. Er moest dringend iets gebeuren, en het lukte mij om een tijdje niet te drinken. Maar ik kreeg steeds een terugval. Na een aantal dagen greep ik toch weer naar de fles. Mijn familie was inmiddels wanhopig. Toen ging het roer om, ik heb hulp gezocht en ben meteen gestopt met drinken. Dat is nu bijna vier maanden geleden. En het gekke is, ik heb het er niet zo moeilijk mee als ik had verwacht. Ik slaap goed, eet goed, heb weer veel zin in het leven. Ik heb een leuke baan, drie schatten van kinderen en een hele lieve man, veel leuke hobby’s. Genoeg om blij van te worden. In december heb ik mij ingeschreven voor IkPas, met als doel nooit meer te drinken.

De komende weken deel ik mijn lief en leed met jullie. Er zullen veel leuke verhalen komen, maar waarschijnlijk ook hele schrijnende. Al met al sta ik er positief in, en hopelijk hebben we wat aan elkaars verhalen. De eerste challenge heeft mij in ieder geval goed geholpen.

Ik kijk uit naar de verhalen van al mijn mede-passers en ik wens jullie allemaal een hele fijne nuchtere dag. En succes iedereen!

Veel liefs van Esther

Meer over Esther:

Ik ben 47 jaar. Ik ben getrouwd en samen met mijn man heb ik 3 volwassen kinderen. Ik werk in de thuiszorg. Mijn hobby’s zijn: lezen, wandelen, koken en ik ben dol op detectiveseries. Daarnaast is mijn geloof is erg belangrijk voor mij; daar besteed ik heel veel tijd aan.

Nu even over de drank. Ik ben ermee opgegroeid. Er was bij mijn ouders altijd een reden voor een drankje. Ik ben jaren verslaafd geweest.  En het werd van kwaad tot erger. Heel lang heb ik het kunnen verbergen, maar mijn leven en lever werden er niet beter op. Na de zoveelste stoppoging om vervolgens toch weer te beginnen, ging de knop om. Ik heb hulp gezocht. En drink geen druppel meer.  Mijn familie steunt mij door dik en dun.  En het rare is, ik heb bijna geen afkickverschijnselen gehad,  ik slaap goed, eet goed en voel mij nu na drie maanden fantastisch. Mijn probleem is uiteraard niet weg, maar mijn vertrouwen is groot. Mijn favoriete alcoholvrije drankje is een vers geperst sapje, of een lekkere kop kruidenthee.

 

Gerelateerd

Blog Esther

Nooit meer

Nog een paar dagen, dan zit de 40 dagen challenge erop. Maar ik ga door. Het afgelopen half jaar heb ik ondervonden dat ik zonder alcohol kan. Dat had ik…
Lees meer
Blog Esther

Opgeruimd…en door!

Mijn omgeving kent mij niet meer terug. Vroeger was ik altijd moe, of onderweg. Te lang te veel drinken, doet je lichaam nu eenmaal niet veel goed. Toen ik stopte…
Lees meer
Blog Esther

Monsters

Vroeger zaten ze onder mijn bed en als ik veel geluk had jaagde papa of mama ze weg. Nu zitten ze vooral in mijn hoofd en ben ik de enige…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat