IkPas-deelnemers en hun (nieuwe) vrijetijdsbesteding

Dat niet-drinken tijdwinst oplevert is een mooi voordeel. Wij vroegen aan jullie om met ons te delen waar die ‘nieuwe vrije tijd’ aan wordt besteed. Misschien ben je uren in het bos te vinden, vertimmer je de zolder, ben je een nieuwe cursus gestart of werk je in de avonduren aan je businessplan? Vier deelnemers vertellen.

Haken

Sinds een jaar heb ik een nieuwe hobby gevonden en dat is haken. Tijdens mijn pauzeperiode heb ik meer energie in de avonden en ben ik niet slaperig van de vele wijntjes, dus heb ik lekker tijd over om nieuwe haakprojecten te starten!

Gemma van Ruyven

Socializen en wandelen

Sinds ik ‘IkPas’, word ik elke vrije ochtend wakker om half 8 in plaats van rond de klok van 12 ’s middags. Ook lig ik niet voor pampus de hele dag, dus heb ik nu 1 à 2 dagen gewonnen om niets te doen! Of eigenlijk, chagerijnig te wezen omdat ik niets wéét te doen. Dit is overgegaan naar bakkies halen bij vrienden of wandelen in de bossen van Den Haag. Een rondritje langs de weilanden en zelfs sporten! Een echte creatieve hobby is nog niet gevonden, al heb ik wel veel klusjes om en rond het huis eindelijk kunnen uitvoeren. Ik zal in de toekomst wel nog mijn fotografiehobby herpakken.

Bij elkaar is het dus eigenlijk veel meer dan ik had gedacht. Weliswaar is het bezigheidstherapie, maar het is wel heel leuk!

Kim in ’t Veld 

Trombone spelen

Extra vrije tijd heb ik niet gekregen, maar wel meer energie om trombone te leren spelen!

Irma Bakker 

Productief werken

Ik zag jullie oproepje op Facebook, waarin je mensen vroeg hun nieuwe hobby of tijdsbesteding te delen. Ik doe dit jaar voor de tweede keer mee aan IkPas, en hoewel ik het in het begin even taai had, gaat het me nu makkelijk af. Ik merk, meer dan vorig jaar, de voordelen: ik slaap beter, heb meer energie en voel me fitter.
En inderdaad, die avonden! Waar ik voorheen op de bank stortte met een biertje (of twee, of drie natuurlijk…) zit ik nu energiek en helder op de bank. Ik geniet van de focus die dat meebrengt en lees een mooi boek of kijk een fijne serie, maar er is ook al een aantal avonden geweest dat ik heerlijk aan de slag ben gegaan voor mijn eigen bedrijf. Die heldere avonden zijn perfect om een nieuwsbrief te schrijven, mijn workshop te promoten of een flyer te ontwerpen!
Als coach help ik mensen goed voor zichzelf te zorgen en het voelt lekker om deze maand ook extra goed voor mezelf te zorgen. Ik stop een deel van de energie die dat oplevert terug in mijn bedrijf, zodat ik nog meer mensen kan helpen zich fijner en energieker te voelen. Zo levert dat alcoholvrije maandje niet alleen mij veel op, maar maak ik de wereld ook nog een stukje mooier. Hoe gaaf is dat?
Monique Dorst

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat