5 ontspanningstips van IkPas-deelnemers

Je hoofd leegmaken na een intensieve dag lukte voorheen ogenschijnlijk goed dankzij je favoriete alcoholische drankje. Nu zit je op de bank en zoek je naar datzelfde ontspannen gevoel. Deze IkPas-deelnemers hebben andere manieren gevonden om de drukte van alledag achter zich te laten. 

Koken, wandelen en zonnen

Anne van Oosterhout: “Voor mij was het echt wel ‘een dingetje’ om te stoppen met het drinken van mijn geliefde wijntje. Toch heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestopt. Ik draai niet om de hete brei heen en doe de dingen die ik anders ook zou doen, maar nu zonder een wijntje. Zo kook ik graag en wat mij ook ontspanning geeft, is wandelen en een half uurtje onder de zonnebank liggen. Alleen maar positieve dingen: gezond eten, lekker uitwaaien buiten én een mooi kleurtje opdoen. En dat allemaal met een helder hoofd!”

Knuffelen met de hond en diamond painting

Mariska de Koning: “Normaal gesproken drink ik inderdaad dat wijntje na een dag hard werken, maar tijdens deze pauzeperiode zien mijn ontspanningsmomenten er anders uit. Wat ik nu graag doe ter ontspanning is extra met mijn hond knuffelen en ‘diamond painten’; het liefst samen met mijn dochter. Dat laatste is priegelwerk en ik dacht bij voorbaat dat dat echt niets voor mij zou zijn, maar begin januari ben ik eraan begonnen en het werkt, hoe ironisch ook, verslavend; ik wil steeds een stukje verder komen. Dat is een mooie aanvulling op mijn avond, temeer omdat er op televisie veel alcohol in programma’s en reclames voorbij komt en dat werkt nu niet bepaald motiverend. Het lijkt wel alsof alchohol drinken net zo ‘gewoon’ is als ons dagelijks brood!”

Lezen, serie en sporten

Sarida van der Meer: “Ik ontspan het beste met het lezen van een boek of het kijken van een serie. Ook houd ik van bewegen en wandel of sport ik graag. Na afloop verwen ik mezelf met een lekkere latte. Heel soms betrap ik mijzelf erop dat ik wat jaloersig kijk naar het gevulde wijnglas van manlief, maar dan denk ik heel hard aan de gezondheidsvoordelen en schenk ik voor mezelf een wijnglas met ginger ale in.”

Lange avondwandelingen

Eline Kooi: “Ontspanningstips? Heerlijke lange avondwandelingen…ga je minstens zo lekker van slapen als van een wijntje. En de hond is er ook enorm blij mee ;-)”

Extra aandacht voor de dieren

Monique van der Meer-Bakker: “Wij hebben dieren en zij krijgen nu extra veel aandacht. De paardjes worden dagelijks gepoetst en de hondjes gaan extra lang mee naar buiten. De klusjes die dan overdag blijven liggen, doe ik ’s avonds. Dus ik heb helemaal geen tijd meer om ’s avonds een wijntje te drinken:)

En wat doe jij ter ontspanning nu je tijdelijk bent gestopt met het drinken van alcohol?
Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat