Nieuw platform: Allesoverdrinken

Verslavingskunde Nederland lanceerde onlangs een nieuw platform: Allesoverdrinken. Een website waarop je heel veel laagdrempelige informatie vindt rondom…alcohol dus. Alles over drinken is het platform voor een gezonder leven met minder alcohol.

In Nederland is alcoholgebruik onder volwassenen algemeen geaccepteerd. Alcoholgebruik is echter niet zonder risico. Alcoholgebruik gaat gepaard met een verhoogd risico op onder meer ongelukken, psychosociale problematiek, verslaving, kanker, cardiovasculaire ziekten en vroegtijdige sterfte.

Door mensen met een (beginnend) alcoholprobleem tijdig te herkennen en snel effectieve hulp te bieden kan problematisch alcoholgebruik voorkomen worden. Bovendien hebben mensen in een vroeg stadium de meeste kans om te herstellen. Het platform Allesoverdrinken zet zich hiervoor in.

Wat kun je verwachten op het platform?

Leesvoer. Interessante thema’s met artikelen over drinken.

Tips, tests en tools. Alles om je te helpen bij het drinken van minder alcohol.

Persoonlijk programma. Doe de check en ga aan de slag met een gezonder leven!

Ervaringsverhalen en forum. Stel je vragen, deel je kennis en wissel ervaringen uit.

Verslavingskunde Nederland is een landelijk expertisenetwerk waarin verslavingszorginstellingen, cliëntenvertegenwoordigers en kenniscentra samenwerken om preventie, behandeling, herstel en reclassering te ontwikkelen en verbeteren. We werken samen aan onze ambitie: minder mensen raken verslaafd, en minder mensen komen in de problemen door verslaving, problematisch middelengebruik en/of risicovol gedrag dat kan leiden tot verslaving.

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat