Hier is alcohol wel goed voor

Je hoort ons niet zeggen dat alcohol ‘alleen maar slecht is’. Ja, wel als drankje om te drinken maar niet om mee schoon te maken of te ontsmetten ; ) In onderstaande situaties ben je blij dat alcohol bestaat.

Situatie 1: vieze ramen

Op een dag kijk je naar buiten en wat je ziet bevalt je niet. Op je ramen zie je strepen, vingerafdrukken en viezigheid. Daarachter ligt die mooie (voor)tuin of dat gezellige balkon, maar zo geniet je daar niet van. Tijd voor een schoonmaakbeurt. Meng een half kopje (zuivere) pure alcohol met een half kopje water en een eetlepel azijn. Pak je zeem en trekker en zemen maar. Kijk daarna de hele dag uit het raam. P.S: spiegels knappen hier ook van op.

Situatie 2: de teek

Je zou het niet zeggen met dat weer tot nu toe, maar de zomer komt eraan. Daar zijn we dol op. Ook teken waarderen dit seizoen. In dit (zonnige) jaargetijde moet je extra alert zijn op teken. Mocht er één onverhoopt (letterlijk) aan je blijven plakken, verwijder hem dan zo snel mogelijk met behulp van een speciaal tekenpincet. Ontsmet het wondje na het verwijderen van de teek met alcohol (70 procent) of met jodium.

Situatie 3: ontstoken oorbelgaatje

Leuk die oorbellen. Behalve wanneer de boel ontsteekt met pijn, zwelling en pusvorming als gevolg. De remedie? Een paar keer per dag het gaatje deppen met alcohol. Alcohol steriliseert de boel en de ontsteking neemt snel af.

Situatie 4: vlek op je stoffen bank

Een huis, daar moet in geleefd worden. Toch is het balen als een lelijke vlek je stoffen bank ontsiert. Gebruik in plaats van water liever pure alcohol. Alcohol vervliegt en laat dus geen vlekken achter. Breng het aan met een schone doek en veeg rustig over de vlek. Dat zit een stuk beter!

Situatie 5: gel- en haarlak vlekken

Breng jij jouw haar in de ochtend in model met behulp van de nodige gel en/of haarlak? Grote kans dat na verloop van tijd je kam of borstel flink plakt. De oplossing is simpel. Borstels laat je in een 50/50 verhouding weken en andere vlekken verwijder je met een schone doek en wat alcohol.

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat