Eyeopener: een fles wijn bevat 7,5 glas geen 6

Op terrasjes, in restaurants en ook thuis wordt vaak meer alcohol in een glas geschonken, dan het ‘standaardglas’. Op deze manier krijg je dus meer alcohol binnen dan je denkt. Wij verschaffen hier even duidelijkheid over.

Elke soort alcoholhoudende drank heeft zijn eigen standaardglas.

  • Een standaardglas bier van 5% staat gelijk aan 250cc.
  • Bij wijn van 12% bevat een standaardglas 100cc.
  • En wat betreft sterke drank van 35% is dit 35cc per standaardglas.

En of je nu bier, wijn of een stevige borrel drinkt, alle standaardglazen bevatten evenveel pure alcohol: ongeveer 10 gram.

Schenk nog maar eens bij

Waar we ons in vergissen, is de hoeveelheid alcohol die we binnenkrijgen. De glazen (zeker wijn- en borrelglazen) worden vaak voller geschonken en gedronken dan de standaardglazen. Dus als je denkt dat je ‘maar drie wijntjes’ hebt gedronken, dan kunnen dit er wel vier, of misschien wel bijna vijf zijn. De waarheid is dan ook, dat er uit een fles wijn 7,5 glas kan worden geschonken en niet minder.

Nu je pauzeert…

…hoef je je niet druk te maken over al dan niet standaardglazen. Wel fijn dat je dit nu weet. Want 130cc wijn inschenken is toch echt anders dan 100cc. Het effect is ook anders. En nu je pauzeert, geniet je van allerlei voordelen, zoals het hebben van meer energie. Je gaat beter slapen, staat uitgeruster op, hebt een fris hoofd en begint lekker aan de dag. Merk je dit ook?

Bron: rtlnieuws.nl

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat