Even iets anders met Teastreet

3 maart 2021 / Actueel / Achtergrond

Kun je wel wat energie gebruiken? Drink een kop maté!

Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De plant groeit in Zuid-Amerika en daar wordt Maté veel gedronken. In Argentinië is het zelfs dé nationale drank.

Maté bevat cafeïne en net als thee verschillende antioxidanten. Het is een echte energiebooster en daarom tevens populair bij sporters. Daarnaast zou de infusie bloedzuiverend en ontgiftend werken en het immuunsysteem versterken.

Bekijk hier onze selectie maté.

Maté is zowel warm als koud erg lekker.

Bekijk hier het flimpje over de bereiding van maté

  • 2 gram maté per 250 ml water
  • Trektijd 5 minuten

Recept – Mate ijsthee

Laat 1 schepje maté – Girl from Ipanema (ongeveer 2 gram) trekken in ongeveer 125ml (half glas) kokend water gedurende 8 minuten.

Voeg vervolgens ijsklontje toe tot dat het glas vol is. (half thee/ half ijsklontjes)

Maak deze verse energy-booster compleet met wat zwarte bessen. Prik een gaatje in de blauwe bes, zodat de smaak van de besjes zich vermengt met de ijsthee.

Enjoy!

Speciaal voor alle 40 dagen geen druppel deelnemers heeft Teastreet een leuke actie. Bestel je lievelingsthee nu met korting.

Actiecode: IkPas40
15% korting op totale aankoopbedrag bij teastreet.nl
Van 17/02 – 29/03 2021

 

 

 

Gerelateerd

30 mei 2023 / Achtergrond

Leestip: KIJK Magazine

KIJK Magazine is een magazine boordevol wetenschap en technologie. Het tijdschrift bestaat al sinds 1968 en is voor iedereen die wil weten hoe het écht zit. Wij vonden een aantal…
Lees meer
28 mei 2023 / Achtergrond

Podcasts over alcohol

Er is al veel over alcohol verteld en beweerd. In verschillende media wordt het onderwerp regelmatig aangesneden. Ook ‘de podcast’ is een populaire manier om te praten over alcohol en…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat