Drink jij te veel? Doe de test!

5 juli 2021 / Actueel / Achtergrond

Nu je pauzeert is het niet im frage of je te veel drinkt. Je hebt immers besloten om tijdelijk niet te drinken. Om erachter te komen of je, wanneer je niet pauzeert, wel of niet te veel drinkt zijn er diverse testen te vinden op verschillende websites. Wij zetten ze voor je op een rij.

Wil je weten of jouw alcoholgebruik in de gevarenzone zit? Doe dan de test op alcoholenik.nl. Naar aanleiding van de score krijg je een passend antwoord. Ook kun je via deze website een online training volgen over ‘stopppen met drinken’. Deze e-learning is gratis en anoniem.

Op alcoholondercontrole.nl vind je een test bestaande uit tien vragen. Na het maken van de test krijg je direct de uitslag te zien. Check ook meteen even de pagina ‘feiten over alcohol’. Hier lees je interessante informatie over bijvoorbeeld: ‘Angst en alcohol’ of ‘Werk en alcohol’.

‘Test jezelf, hoeveel alcohol drink jij?’, het antwoord op deze vraag weet je in vier vragen op de website van alcoholinfo.nl. Scoor je hoog? Dan lees je direct meer over tips om te minderen/te stoppen.

Tip

Ben je nieuwsgierig naar je kennis over alcohol? Doe dan hier de test. En leer meer over de effecten van alcohol op het lichaam, of je van koffie drinken weer nuchter wordt, of vrouwen slechter tegen alcohol kunnen en of je aan pubers kunt zien wanneer ze gedronken hebben.

Gerelateerd

1 augustus 2021 / Achtergrond

Proost! Op je prostaat.

Alcohol en de prostaat. Daar valt een heleboel over te vragen en te vertellen. Wat heeft alcohol met prostaatkanker te maken? Kun je dankzij alcohol erectieproblemen krijgen? En wat is…
Lees meer
1 augustus 2021 / Achtergrond

Alcohol en de overgang

Een vrouw kent haar lichaam goed. Je weet na zoveel jaren waar je goed en waar je minder goed op reageert. Maar tijdens de overgang kan een en ander ineens…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat