Dit wist jij nog niet over de zomer

We sluiten deze week af met zomerweetjes. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel likjes je over een bolletje ijs doet en op welke temperatuur Wimbledon tennisballen in de koelkast worden bewaard? Wij komen met antwoorden.

-We zullen die eerste prangende vraag direct beantwoorden. Van 1 bolletje ijs in jouw favoriete smaak, geniet je gemiddeld 50 likjes. Valt best mee toch? Daarom moet je ook altijd 2 bolletjes nemen.

-Spot je in de winter een leuke man, wacht dan even met versieren tot de zomer. Mannen worden in de zomer namelijk sneller verliefd. Dat houdt misschien verband met het volgende weetje: mannen maken in de zomer gemiddeld 30 procent meer testosteron aan. Of zou het toch hieraan liggen: dankzij de vitamine D-opname neemt de kwaliteit van het sperma toe en zijn mannen in de zomer dus een stuk vruchtbaarder.

-Lekker knus is niet alleen gezellig, het wordt er ook warmer door. Waar veel mensen bij elkaar zijn, stijgt de temperatuur met zo’n 3 à 4 graden. Daarom kan het op dezelfde dag in de stad 7 graden warmer zijn als op het platteland.

-Wimbledon tennisballen zijn niet zomaar tennisballen. Die behandel je met zorg. De tennisballen in Wimbledon worden bewaard in een koelkast op 20 graden. Niet te warm en niet te koud. Precies goed.

-Zet jij je tanden ook graag in een watermeloen? Grote kans dat je er je buik niet snel aan voleet. Een watermeloen bestaat voor 95% uit water.

-Zie jij jezelf al over de boulevard flaneren zodra de zon schijnt, terwijl je in werkelijkheid zit te typen achter je computer? Je bent niet de enige. Bij regen werken we dertig minuten langer en geconcentreerder dan wanneer buiten de zon schijnt.

-Korte lontjes en verhitte discussies. In de zomer zijn we korter aangebonden en niet in ons gebruikelijke doen. Van de zon word je niet alleen bruiner, maar ook agressiever.

-We kunnen niet alleen minder hebben, we worden er ook impulsiever van. De zon maakt ons letterlijk en figuurlijk een beetje week. Mocht je op een snikhete dag thuiskomen met een belachelijk dure handtas of vishengel: het is allemaal de schuld van die brandende gele bol daar in de lucht.

-Sommigen onder ons dromen ervan, de Eiffeltoren overkomt het. In de zomer groeit dit smeedijzeren kunstwerk maar liefst met 15 centimeter.

Bronnen: amperslim.be en amayzine.com.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat