5 x out-of-the-box in je lockdown 

Geen terrasje, geen restaurantbezoek, geen pretparkmiddag, geen zwembaduitje, geen thuisfeestje, geen festival, geen…nou, lekker dan. Hoe saai zo’n lockdown. Maar zelfs in lockdown-tijd zijn er dingen te bedenken die het leven van een spannende impuls voorzien. Ter inspiratie lees je op wat voor manieren je de lockdown een leuke boost geeft. Dit is deel I. Vrijdag volgt deel II.

  1. Blijf de hele nacht op zonder reden

Waarom? Vraag je je misschien af. Nou, om je bewustzijn te vergroten, grootse ideeën te bedenken of gewoon uit rebelsheid. Want wie zegt dat je ’s nachts in je bed moet liggen?

  1. Maak een ritueel van zonsondergangdrankjes

De ceremonie van ‘aperitieven’ hoeft niet te verdwijnen. De niet-alcoholische opties tegenwoordig zijn geweldig. Denk aan de lekkerste bladthee, gedronken uit een mooi theeglas met een schijfje van het een of het ander. Of wat te denken van een speciale limonade die je zelf hebt gemaakt? Een non-alcoholische mix die je graag drinkt bestaande uit de meest exotische smaken. En het mag best een beetje over the top. Je wilt ten slotte genieten.

  1. Graaf je eigen digitale konijnenhol

Het leven speelt zich nu vooral online af. Online meetings, online vrmibo’s, online feestjes, online bijkletsen, online shoppen…je bent gewoon heel vaak en heel lang online. Om daar nog een beetje magie te vinden, ga je naar online plekken waar je anders niet snel komt. Snuffel eens rond in de bibliotheek van NASA. Bekijk Jane Fonda’s Cardio Workout video’s op YouTube of dompel je onder in Jamaican good vibes met moderne reggae-artiesten.

  1. Rolschaats, skateboard of scooter

Hoe ouder we worden, hoe voorzichtiger. We worden geremd en zijn bang om los te laten. We vergeten bijna hoe we moeten spelen. Daarnaast is er bijna niets gruwelijkers te bedenken dan mensen die je uitlachen als je een keer ‘iets geks’ doet. Het zij dan maar zo. Verplaats jezelf eens een keer op wielen en vlieg bergafwaarts.

  1. Stuur een teken van leven

Ansichtkaarten sturen aan vrienden, een citaat uit een favoriete roman e-mailen, een foto sms’en van je rampzalige poging om zelf sushi te maken – het kost nauwelijks een cent en tovert direct een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

 

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat