Niet enkel met venkel

19 januari 2019 / Recepten
/ Water recepten
Ingrediënten voor 1 karaf
- ¼ venkel in ringen gesneden zonder loof
- ½ limoen in partjes gesneden
- 1 stengel serehin lengte doormidden gesneden
- ¾ rode peper in lengte gesneden
- ijsklontjes
- 1 liter kraanwater
Bereiding
- Knijp de limoenpartjes voorzichtig een beetje uit in de karaf en voeg daarna de partjes toe.
- Kneus de serehstengels door er met de achterkant van een mes op te tikken, zo komen de smaakstoffen beter vrij.
- Zet de stengels in de karaf.
- Doe dit hetzelfde met de rode peper maar sla niet te hard met het mesop het vruchtvlees.
- Voeg ook het gekneusde rode peper partje toe.
- Voeg de venkelringen toe.
- Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater.
Een heerlijk recept van Brabant Water.
Gerelateerd
10 januari 2020 /
Belvoir Ginger Spice
Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
10 januari 2020 /
Maté ijsthee
Wat is maté? Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
31 maart 2019 /
Ice tea – 2
De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…