Bietje bij bietje

Een lekker waterrecept voor bij gerechten met rood vlees.

Ingrediënten:

  • Gele biet (1⁄2 in partjes gesneden en gegrild)
  • Rode biet (1⁄2 in partjes gesneden en gegrild)
  • Mierikswortel (3 stukjes van 1⁄2 cm gegrild)
  • Rozemarijn (1 takje)
  • Kraanwater (1 liter)

Bereidingswijze:

  1. Was de bieten goed zodat deze zandvrij zijn.
  2. Snijd de bieten (rood en geel) in partjes met het loof er nog aan vast.
  3. Grill de rauwe partjes biet aan beide zijden zodat het grilleffect goed te zien is.
  4. Was de stukjes mierikswortel goed zodat deze zandvrij zijn.
  5. Grill de rauwe mierikswortelplakjes aan beide zijden zodat het grilleffect goed te zien is.
  6. Doe de gegrilde bietenpartjes en mierikswortelplakjes in de karaf.
  7. Kneus de blaadjes van de rozemarijn door er met de achterkant van een mes voorzichtig op te slaan zodat de smaakstoffen vrij komen.
  8. Zet het takje rozemarijn ook in de karaf.
  9. Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater.

TIP

Je kunt bietensap kopen en hier ijsklontjes van maken. Geeft een leuk effect en geeft ook extra smaak!

Een heerlijk recept van Brabant Water.

Gerelateerd

Belvoir Ginger Spice

Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Lees meer

Maté ijsthee

Wat is maté?  Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Lees meer

Ice tea – 2

De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat