Matcha

15 januari 2019 / Recepten
/ Thee ideeën
Matcha is de meest premium Japanse theesoort en heeft een pure sterke groene theesmaak.
- Kook water en laat het vervolgens afkoelen tot 80° C (geen zin om te wachten? Doe er wat koud water bij of giet het water een paar keer over in een koude beker)
- Doe een ½ theelepel Matcha in een mok of kommetje. Giet er 80 ml warm (80° C) water bij.
- Klop de thee met een klopper tot er een beetje schuim op komt. (ongeveer 15 seconden).
- Geniet van een heerlijke Matcha.
Dit recept kregen we van theesommelier Barbara Veldhuizen van Teastreet.
Gerelateerd
10 januari 2020 /
Belvoir Ginger Spice
Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
10 januari 2020 /
Maté ijsthee
Wat is maté? Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
31 maart 2019 /
Ice tea – 2
De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…