Matcha

Matcha is de meest premium Japanse theesoort en heeft een pure sterke groene theesmaak.

  1. Kook water en laat het vervolgens afkoelen tot 80° C (geen zin om te wachten? Doe er wat koud water bij of giet het water een paar keer over in een koude beker)
  2. Doe een ½ theelepel Matcha in een mok of kommetje. Giet er 80 ml warm (80° C) water bij.
  3. Klop de thee met een klopper tot er een beetje schuim op komt. (ongeveer 15 seconden).
  4. Geniet van een heerlijke Matcha.

Dit recept kregen we van theesommelier Barbara Veldhuizen van Teastreet.

Gerelateerd

Belvoir Ginger Spice

Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Lees meer

Maté ijsthee

Wat is maté?  Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Lees meer

Ice tea – 2

De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat